Het buitengewone idee van influencer Cody Detwiler, ook bekend als WhistlinDiesel, heeft heel wat opschudding veroorzaakt. Hij slaagde erin geld te verdienen aan de overblijfselen van zijn vernielde auto’s door ze te versnipperen en als exclusieve souvenirs aan zijn Instagram-fans te verkopen.

Opmerkelijk succes voor de influencer

Detwiler’s luxe auto’s werden zorgvuldig gesorteerd, ontdaan van puin, in blokjes gevormd, en individueel ondertekend voordat ze in doorzichtige acryldozen werden verkocht. Deze unieke aandenkens vonden snel gretig aftrek bij fans over de hele wereld.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door WHISTLINDIESEL (@whistlindiesel)

Cody Detwiler noemde opmerkelijk genoeg niet welke voertuigen hij had vernield, maar dat weerhield zijn fans er niet van om massaal deze bijzondere souvenirs aan te schaffen. Een doosje met Ferrari-puin kostte maar liefst € 220 per stuk, terwijl een doosje met Mercedes G-klasse-puin € 200 bedroeg. De populariteit van dit onconventionele concept duidt op een sterke vraag naar unieke herinneringen gerelateerd aan luxe auto’s.

Cody Detwiler, alias WhistlinDiesel, is een geliefde persoonlijkheid op sociale media, vooral bekend om zijn autogerelateerde content op platforms zoals YouTube en Instagram. Naast erkenning binnen de sector heeft zijn unieke bedrijfsidee hem ook vertegenwoordiging door het talentenbureau CAA opgeleverd.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door WHISTLINDIESEL (@whistlindiesel)

Inspiratie en kritiek

Cody Detwiler’s unieke concept illustreert de groeiende interesse in bijzondere en exclusieve items gerelateerd aan luxe auto’s. Het lijkt erop dat fans graag een stukje authentiek autowrak willen bezitten als symbool van hun passie voor auto’s en de bijbehorende lifestyle.

Niet iedereen was echter even enthousiast over Detwiler’s bedrijfsidee. Ferrari, bekend om het beschermen van zijn merkimago, keurde de vernietiging van hun voertuigen voor virale inhoud niet goed. Ondanks wist de influencer handig te vermijden om de specifieke voertuigen te noemen die hij had vernield en verkocht als souvenirs.

Het verhaal van Cody Detwiler laat zien dat er altijd ruimte is voor innovatie en creativiteit, zelfs in verzadigde markten zoals die van influencers. Door een uniek en onderscheidend bedrijfsidee te vinden, kun je jezelf onderscheiden en succesvol zijn in wat je doet. Of het nu gaat om het versnipperen van autowrakken of iets heel anders, de sleutel tot succes ligt in durven experimenteren en buiten de gebaande paden treden.