De Mercedes CLE is een indrukwekkende mix van functionaliteit en stijl. Deze tweedeurs coupé vervangt zowel de C-klasse coupé als de E-klasse coupé en kwam in 2023 op de markt. Met een lengte van 4,85 meter behoort de CLE tot de grotere coupémodellen in zijn segment. Dit formaatvoordeel vertaalt zich ook naar een wielbasis die 2,5 centimeter langer is, wat zorgt voor een nog soepeler rijervaring.

Progressief Design en Verbeterde Connectiviteit van de Mercedes CLE Coupé

Karakteristieke kenmerken van de CLE Coupé zijn onder andere een progressief en sportief design, het slimme infotainmentsysteem MBUX voor verbeterde connectiviteit en een uitzonderlijk hoog niveau van comfort voor de inzittenden. De Mercedes-Benz CLE beschikt ook over een PRE-SAFE systeem, voorspelling van gebruikersacties, een optie voor een plug-in hybride variant en is verkrijgbaar in zowel coupé- als cabrioletversies.

Wat betreft prestaties biedt de Mercedes-Benz CLE verschillende motoropties om aan verschillende behoeften te voldoen. De krachtigste variant is voorzien van een V8-motor die maar liefst 469 pk levert, waardoor je in slechts 4 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur kunt accelereren. Maar ook de andere motoropties bieden indrukwekkende prestaties en efficiëntie.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Mercedes-Benz (@mercedesbenz)

Het MBUX infotainmentsysteem van de CLE is een van de hoogtepunten van deze auto. Met dit systeem kun je eenvoudig verbinding maken met je smartphone, muziek streamen, navigeren en spraakgestuurde commando’s geven. Het 12,3-inch digitale instrumentenpaneel biedt duidelijke weergave van belangrijke informatie zoals snelheid en brandstofniveau, terwijl het 10,25-inch touchscreen scherm in het middenconsole intuïtieve toegang biedt tot alle functies.

Veiligheid staat altijd voorop bij Mercedes-Benz en dat geldt ook voor de CLE. Het PRE-SAFE systeem detecteert potentieel gevaarlijke situaties en neemt preventieve maatregelen om de inzittenden te beschermen. Daarnaast voorspelt het systeem gebruikersacties, zoals het remmen voor bochten of rotondes, om een soepelere en veiligere rijervaring te bieden.

Een andere interessante functie van de CLE is de optie voor een plug-in hybride variant. Met deze variant kun je genieten van zowel krachtige prestaties als een lager brandstofverbruik. Dit maakt de CLE niet alleen milieuvriendelijker, maar ook kostenefficiënter op lange termijn.

Voor zakelijk gebruik én privégebruik

De Mercedes CLE is ontworpen met zowel de zakelijke als de particuliere doelgroep in gedachten. Voor zakelijke professionals biedt de CLE een luxueuze en stijlvolle uitstraling, gecombineerd met geavanceerde technologieën en comfortabele rijervaring. Het progressieve design trekt ook particuliere autoliefhebbers aan die op zoek zijn naar een krachtige en elegante coupé.

Wat betreft de prijs heeft de Mercedes-Benz CLE Coupé een minimum prijskaartje van €69.763. De exacte prijs hangt natuurlijk af van extra functies en aanpassingen waar je voor kunt kiezen.

De Mercedes CLE: De perfecte mix van functionaliteit en stijl

Online Winkelen bij Mercedes-Benz

Houd er rekening mee dat jouw nieuwe CLE Sedan of cabriolet slechts een paar klikken verwijderd kan zijn. Mercedes-Benz biedt namelijk online winkelen aan, waarmee je jouw droommodel kunt configureren en een offerte kunt aanvragen met specificaties die zijn afgestemd op jouw voorkeur en behoeften.

Al met al is de Mercedes CLE een indrukwekkende auto die zowel op het gebied van functionaliteit als stijl hoog scoort. Of je nu op zoek bent naar een luxueuze zakelijke auto of een elegante coupé voor privégebruik, de CLE biedt het allemaal. Met zijn geavanceerde technologieën, comfortabele interieur en krachtige prestaties is de CLE echt een klasse apart.