Arnold Schwarzenegger staat bekend om zijn liefde voor indrukwekkende voertuigen die net zo groot zijn als zijn blockbusters. En nu staat een van de interessantere voertuigen uit zijn collectie op het punt geveild te worden.

De Mercedes-Benz Unimog van Arnold Schwarzenegger

Een 1977 Mercedes-Benz Unimog U1300 SE, eigendom van niemand minder dan The Terminator zelf, zal volgende maand geveild worden door Barrett Jackson’s in Arizona. De stoere truck heeft misschien niet lang in zijn bezit gezeten, maar is volledig aangepast aan zijn behoeften en smaak.

We weten allemaal dat Schwarzenegger dol is op de Humvee en Hummer, maar dit betekent duidelijk niet dat hij geen ruimte heeft voor andere krachtpatsers in zijn hart. De Unimog, een zware vrachtwagen die sinds eind jaren 1940 in productie is, is misschien niet zo bekend in ons land, maar het is gemakkelijk te begrijpen waarom deze truck de aandacht van de acteur heeft getrokken. Dit exemplaar van het ultra-utilitaire voertuig werd in 2012 volledig gerestaureerd, aangepast en geüpgraded door de Duitse Unimog-specialisten Merex Mertec en kan alles wat een Hummer kan – en meer.

Exterieur van de truck

Volgens Motor1.com was deze Unimog tussen 2012 en 2014 eigendom van de ster uit True Lies. Het imposante exterieur van de truck is afgewerkt in glanzend zilver en heeft een zwarte voorbumper, spatborden en rolbeugels op de laadbak. Aan de voorkant van het voertuig is ook een zwarte bullbar met schijnwerpers gemonteerd. Binnenin vind je zwartleren stoelen, een achteruitrijcamera en een Blaupunkt stereo-installatie. Het belangrijkste detail is echter de handtekening van Arnold Schwarzenegger zelf, die je midden op het dashboard kunt vinden.

Een stukje autogeschiedenis met Hollywoodglamour

De veiling van deze bijzondere Mercedes-Benz Unimog zal ongetwijfeld veel aandacht trekken van autoliefhebbers over de hele wereld. Niet alleen is het voertuig volledig aangepast aan Arnold Schwarzenegger’s wensen, maar het heeft ook een uniek stukje Hollywoodgeschiedenis in zich met zijn beroemde eigenaar.

Als je geïnteresseerd bent in het bezitten van dit indrukwekkende stukje autogeschiedenis, dan is dit je kans om mee te bieden tijdens de veiling bij Barrett Jackson’s in Arizona volgende maand. Verwacht echter wel dat er flink wat concurrentie zal zijn, want wie wil er nu niet rondrijden in een truck die ooit toebehoorde aan Arnold Schwarzenegger?

Of je nu een fan bent van Schwarzenegger, geïnteresseerd bent in unieke voertuigen of gewoon op zoek bent naar iets speciaals om aan je autocollectie toe te voegen – deze voormalige Mercedes-Benz Unimog van Arnold Schwarzenegger zal ongetwijfeld indruk maken.