Deema Bint Sultan Bin Abdulaziz Al Saud, een Saoedische prinses, heeft onlangs een rechtszaak aangespannen tegen Ronald Gibbs, een voormalige partner bij het advocatenkantoor Linklaters. De prinses beweert dat Gibbs haar geld heeft gebruikt om een luxueuze superjacht ter waarde van $ 29 miljoen te kopen, zonder haar toestemming.

Saoedische prinses Deema klaagt advocaat van miljonair aan omwille uitgave van $ 29 miljoen

In 2011 richtte Ronald Gibbs een investeringsfonds van $ 25 miljoen op voor Prinses Deema Bint Sultan Bin Abdulaziz Al Saud. Dit fonds werd geschonken door de vader van de prinses, Sultan bin Abdulaziz, die destijds de Saoedische minister van Defensie was. Het doel van het fonds was om de financiële toekomst van de prinses veilig te stellen.

De prinses beweert nu dat Gibbs het investeringsfonds heeft misbruikt door zonder haar toestemming een superjacht ter waarde van $ 29 miljoen en een luxe appartement ter waarde van $ 3,5 miljoen te kopen. In 2018 hebben ze een schikking getroffen, waarbij Gibbs ermee instemde om de activa te verkopen en de prinses haar investering terug te geven. Echter, de prinses beweert nu dat Gibbs zich niet aan deze schikking heeft gehouden en niets heeft betaald.

Een Saoedische prinses klaagt een advocaat van een miljonair aan na uitgave van $29 miljoen aan luxueus superjacht

Bron: Sunseeker

Om de schadevergoeding en kosten van $ 2,6 miljoen te dekken, heeft Prinses Deema uit Saoedi-Arabië gevraagd om het huis van Gibbs in Londen ter waarde van $ 5 miljoen te verkopen. Ze hoopt hiermee haar investering terug te krijgen en de geleden schade te vergoeden.

De superjacht Sunseeker 131 genaamd Elysium

Een belangrijk element in dit geschil is het op maat gemaakte superjacht dat Ronald Gibbs heeft gekocht. De superjacht, genaamd Elysium, is een Sunseeker 131 met een geschatte waarde van $ 29 miljoen. Dit luxe jacht speelt een cruciale rol in het geschil tussen Prinses Deema en Gibbs.

Ronald Gibbs beweert dat hij door het voldoen aan de kosten en schadevergoeding dreigt failliet te gaan. Hij omschrijft de situatie als “oorlogsvoering” tegen hem. Het is nog onduidelijk hoe dit geschil zal eindigen en welke gevolgen dit zal hebben voor zowel Prinses Deema als Ronald Gibbs.