Elon Musk, de visionaire ondernemer en oprichter van Tesla en SpaceX, heeft zijn vermogen in 2023 een enorme vlucht zien nemen. Volgens schattingen van persbureau Bloomberg bedraagt zijn rijkdom inmiddels maar liefst 238 miljard dollar. Deze indrukwekkende toename van zijn vermogen is grotendeels te danken aan het succes van Tesla, waar Musk een groot belang in heeft.

De reis naar mars en een waarde van $ 180 miljard

Tesla heeft dit jaar sterk bijgedragen aan de groei van Elon Musk’s vermogen. Na een moeilijke periode vorig jaar heeft het aandeel van de elektrische automaker een indrukwekkend herstel doorgemaakt, mede dankzij verbeterde winstgevendheid. Dit heeft geleid tot een stijging van de waarde van het bedrijf en daarmee ook tot een enorme toename van Musk’s vermogen.

Naast Tesla timmert Elon Musk flink aan de weg met SpaceX, zijn ruimtevaartbedrijf waarmee hij ooit naar Mars wil reizen. De waarde van SpaceX wordt geschat op maar liefst $ 180 miljard. Met baanbrekende projecten zoals Starship werkt SpaceX hard aan de ontwikkeling van betaalbare ruimtevaarttechnologieën die het mogelijk maken om mensen naar andere planeten te brengen. Dit heeft bijgedragen aan de groei van Musk’s vermogen en zijn positie als een van ’s werelds rijkste mensen.

Het is lastig om de exacte waarde van Twitter in te schatten sinds Elon Musk het online mediaplatform eind vorig jaar overnam voor $ 44 miljard. Hoewel Musk grote plannen heeft om het platform te vernieuwen, heeft Twitter dit jaar te maken gehad met uitdagingen zoals weglopende adverteerders. Hierdoor is het moeilijk te bepalen hoeveel waarde dit specifieke bezit toevoegt aan Musk’s totale vermogen.

Vermogen Elon Musk opnieuw flink toegenomen

Dankzij de enorme toename van zijn vermogen heeft Elon Musk zijn positie als de rijkste man ter wereld aanzienlijk verstevigd. In totaal zag hij in 2023 zijn vermogen met maar liefst $ 101 miljard toenemen. Bernard Arnault, topman bij luxe merk LVMH, volgt op ruime afstand met een vermogen van $ 179 miljard. Jeff Bezos, oprichter en grootaandeelhouder van Amazon, staat op de derde plaats in Bloomberg’s lijst van rijkste mensen, met een vermogen van $ 178 miljard.

In conclusie, Elon Musk heeft in 2023 een ongelooflijke groei doorgemaakt in termen van zijn vermogen. Met het succes van Tesla en SpaceX heeft hij niet alleen zijn eigen persoonlijke rijkdom vergroot, maar ook bijgedragen aan innovatie en vooruitgang op het gebied van elektrische auto’s en ruimtevaart. Als een van de meest invloedrijke ondernemers van onze tijd blijft Musk een inspiratiebron voor velen.