De charmante villa Nieuw Polanen verkeert momenteel in een staat van verval en ernstige verwaarlozing. Met een overgroeide omgeving en een interieur vol schimmels, is het duidelijk dat er dringend actie moet worden ondernomen om dit historische juweel te herstellen. Sinds het overlijden van de laatste eigenaar in juni 2022, heeft het pand achtergelaten gestaan en wordt het nu namens de bank verkocht door een gerenommeerd makelaarskantoor.

Een rijke geschiedenis van villa Nieuw Polanen

Villa Nieuw Polanen, welke nu te koop staat op Funda, is gebouwd in 1983 met hoogwaardige materialen en heeft een torentje dat doet denken aan het oude kasteel Nieuw Polanen. De familie De Jong, nazaten van de oorspronkelijke eigenaar, hebben hun verdriet geuit over de huidige staat van de villa. Het contrast tussen de verwaarlozing van het pand en zijn rijke geschiedenis en vroegere grandeur is duidelijk zichtbaar. De villa werd destijds gebouwd met fijne steen uit Frankrijk, massief hout en decoratieve hardware, wat getuigt van vakmanschap en aandacht voor detail.

Verslechtering van het Interieur

Binnenin de villa treffen we droevige taferelen aan. Verlaagde plafonds, verwijderde houten vloeren en door schimmel aangetaste muren domineren het interieur. Het lijkt erop dat de voormalige eigenaar pogingen heeft gedaan om delen van het pand om te vormen tot een wellnessruimte en voor amusementsdoeleinden. Echter, door gebrek aan onderhoud is deze transformatie nooit voltooid. De verwaarloosde Torenkamer met zijn verlaten spullen en overwoekerde omgeving symboliseert het schrille contrast tussen de huidige staat en de ooit zo prachtige grandeur van de villa.

De verwaarloosde staat van villa Polanen staat te koop

Exterieur en Vastgoedverkoop

Het exterieur van Villa Nieuw Polanen vertoont ook duidelijke tekenen van verval. De eens zo grote achtertuin, compleet met sauna, zwembad en sierlijke, omheinde moestuin, is nu grotendeels overgenomen door de natuur. De aangrenzende gronden die ooit werden gebruikt voor landbouw liggen er eveneens verlaten bij. Het potentieel van deze buitenruimtes gaat momenteel verloren door gebrek aan onderhoud.

De verwaarloosde staat van villa Polanen staat te koop

Met een vraagprijs van € 950.000 heeft Villa Nieuw Polanen al 25 bezichtigingen gehad. Het pand zal op 24 januari op de markt worden gebracht, maar er bestaat nog steeds hoop op extra mogelijkheden als het niet wordt verkocht. Potentiële kopers kunnen dit historische juweel nieuw leven inblazen en herstellen tot zijn voormalige glorie.

Laten we hopen dat er snel een nieuwe eigenaar wordt gevonden die deze villa nieuw leven in wil blazen. Villa Nieuw Polanen verdient het om te schitteren als een waar juweel, net zoals het ooit deed in zijn gloriedagen. Geïnteresseerd? Vind op Funda meer informatie en foto’s.