De Lamborghini Diablo Roadster is een van de meest zeldzame auto’s ooit, echter toch een vrijwel vergeten juweeltje uit de periode vlak voor Volkswagen het merk overnam. Er zijn slechts twee exemplaren van gebouwd en één is onder de hamer beland bij Sotheby’s Sealed.

De geschiedenis van Lamborghini

Het is moeilijk te geloven, maar er was een korte periode in de jaren 80 en ’90 waarin Chrysler-eigenaar was van Lamborghini. De Detroitse gigant, nu bekend als Stellantis North America, kocht het sportwagenmerk in 1987. Direct daarna begon Chrysler met het vernieuwen van de Raging Bull-lineup door de Countach te vervangen door de Diablo en de Jalpa en LM002 stop te zetten. Het liep echter niet zo soepel en in 1994 verkocht Chrysler het bedrijf aan een Maleisische investeringsgroep, die het vervolgens in 1998 aan zijn huidige eigenaar, Volkswagen AG, verkocht.

Lamborghini Diablo Roadster

Niet verrassend is deze periode van corporate onrust verre van de rijkste in Lamborghini-geschiedenis. De Diablo – geproduceerd tussen 1990 en 2001 – had veel te bewijzen en worstelde daarmee, maar heeft recentelijk weer interesse gewekt bij verzamelaars. Eén blik op deze wagen is genoeg om te begrijpen waarom. Het wigvormige snelheidsmonster is net zo gedurfd als je zou verwachten van een vlaggenschip van de autofabrikant. Deze V-12-beest is tevens een van Lamborghini’s laatste echte analoge supercars.

De zeldzaamheid van de Diablo SV Roadster

Hoewel de Diablo meer dan een decennium in productie was, heeft Lamborghini volgens Autoblog slechts ongeveer 2.500 exemplaren gebouwd. De zeldzaamste van allemaal is waarschijnlijk de SV Roadster, die lichter en achterwiel aangedreven was en bedoeld was om Amerikaanse klanten beter aan te spreken dan de vierwiel aangedreven VT Roadster. Er zijn er slechts twee van gemaakt, waarvan dit er een is. Dit exemplaar van deze open-top raket is uitgevoerd in felgeel met zichtbare koolstofvezel accenten (inclusief de achterspoiler) en heeft een gigantisch gestileerd “SV” logo op elke karakteristieke vleugeldeur. Het interieur heeft stoelen bekleed met Nero “Torpedo” Alcantara en gele biesjes, en is uitgerust met een Alpine audiosysteem.

De veiling

Deze ultra-zeldzame 1998 Lamborghini Diablo Roadster zal binnenkort onder de hamer gaan bij Sotheby’s Sealed veiling. Verzamelaars over de hele wereld zullen ongetwijfeld strijden om dit unieke stukje autogeschiedenis in handen te krijgen. Met zijn opvallende design, krachtige V-12-motor en exclusiviteit zal deze Diablo SV Roadster zonder twijfel veel aandacht trekken tijdens het veilingevenement.

Lamborghini Diablo Roadster

Dus als u toevallig een fervent autoliefhebber bent met een voorliefde voor zeldzame en exclusieve supercars, is dit uw kans om een van de meest unieke Lamborghini’s ooit te bezitten.