De huisdieren van een oudere dame uit Shanghai hoeven zich nooit meer zorgen te maken of ze genoeg eten krijgen. De honden en katten van deze Chinese dame erfden namelijk maar liefst ruim € 2,5 miljoen. De trouwe viervoeters waren opgenomen in het testament van de Chinese vrouw.

Chinese vrouw laat erfenis na aan haar huisdieren

Volgens een lokale nieuwsbron stelde de Chinese vrouw, genaamd Liu, jaren geleden een testament op waarin ze haar geld en eigendommen naliet aan haar kinderen. Echter is ze van mening veranderd tijdens een lang ziekte bed. Volgens Liu waren alleen haar honden en katten er voor haar en bezochten haar nakomelingen haar nooit. De dame werd niet goed verzorgd en de kinderen zochten zelden contact met haar. Om deze reden besloot de dame haar erfenis van 20 miljoen yuan (€ 2,5 miljoen) na te laten aan haar trouwe viervoeters die haar wel steunden in deze zware periode. Ze liet haar testament opnieuw opstellen en stond erop dat het geld gebruikt moest worden voor de huisdieren en hun nakomelingen.

Een plaatselijke dierenkliniek is nu de beheerder van de erfenis en is verantwoordelijk voor de verzorging van haar huisdieren. Liu wilde oorspronkelijk haar geld direct nalaten aan haar huisdieren, maar volgens een Chinese ambtenaar is dit niet mogelijk en zelfs illegaal in China. De dame was gewaarschuwd voor de risico’s van het nalaten van haar geld aan de dierenkliniek, voordat ze haar testament definitief liet opstellen. Liu had de optie haar testament nog aan te passen wanneer de houding van haar nakomelingen veranderde, echter heeft ze geen gebruik gemaakt van deze optie.

Niet uniek

Dit is niet de eerste keer dat er een bijzonder testament wordt opgesteld in Shanghai. Een rechtbank in Shanghai keurde in december vorig jaar een testament goed waarin een man zijn bezittingen naliet aan de eigenaar van een fruitstalletje. De erfenis ging om 3,3 miljoen yuan wat omgerekend ruim € 400.000 is. De kinderen besloten deze beslissing aan te vechten in de rechtbank, maar verloren deze rechtszaak. De erfenis is terechtgekomen bij de vriendelijke man van het fruitstalletje zoals de man had gevraagd in zijn testament.

Ook zijn dit niet de eerste huisdieren die rijk geworden zijn door een erfenis. Zo liet een rijke zakenman uit Tennessee ruim € 4,6 miljoen na aan zijn 8 jaar oude bordercollie, Lulu. De Britse modeontwerpen Alexander McQueen liet ook geld na aan zijn huisdieren. Hij liet een deel van zijn erfenis na aan zijn trouwe honden, Juice, Minter en Callum. Het rijkste huisdier ooit is misschien wel de Duitse Gunther IV, deze hond erfde bijna € 100 miljoen. Door een goede investering werd dit bedrag vermenigvuldigd naar maar liefst bijna € 350 miljoen. Over deze hond verscheen later ook de Netflix-documentaire ‘Gunther’s Millions’.