Jordan Henderson, de bekende Engelse voetballer, heeft recentelijk een contract getekend bij Ajax. Hij zal naar verluidt maar liefst € 140.000 per week gaan verdienen, wat neerkomt op een jaarsalaris van € 7,2 miljoen. Het contract heeft een looptijd van twee en een half jaar. Een interessant aspect van deze transfer is dat er gespeculeerd wordt dat Henderson in aanmerking komt voor de rol van aanvoerder bij Ajax. Dit suggereert dat de club geïnteresseerd is in zijn leiderschapskwaliteiten en ervaring op het hoogste niveau.

Dit bedrag verdient Jordan Henderson bij Ajax

Volgens geruchten is Ajax van plan om in de komende zomertransferperiode meer spelers met leiderschapskwaliteiten aan te trekken. Deze strategie zou erop kunnen wijzen dat de club zich wil versterken met ervaren spelers die het team naar succes kunnen leiden. Henderson voetbalde jarenlang voor Liverpool, waar hij ook aanvoerder was, alvorens hij afgelopen zomer koos voor een lucratief avontuur in Saoedi-Arabië. Daar bleek hij ongelukkig, en dus verkaste hij, met het oog ook op het aanstaande EK, naar Ajax.

Het salaris van Henderson heeft geleid tot verschillende reacties binnen en buiten de fansgemeenschap van Ajax. Sommige fans uitten hun bezorgdheid over het hoge salaris.

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door AFC Ajax (@afcajax)

Publieke reactie en meningen

Een bekende sportjournalist heeft echter beweerd dat Henderson jaarlijks € 4,5 miljoen zal ontvangen met een tekenbonus van € 1,5 miljoen. Dit staat in contrast met het rapport van The Athletic, dat meldt dat Henderson € 140.000 per week zal verdienen.

Het is belangrijk om op te merken dat er geen officiële verklaring is uitgebracht door Ajax of Henderson zelf met betrekking tot de financiële details van zijn contract. Het blijft dus vooralsnog speculatie totdat er meer informatie beschikbaar komt.

De transfer van Jordan Henderson naar Ajax een grote stap voor zowel de speler als de club. Het zal interessant zijn om te zien hoe hij zich aanpast aan het Nederlandse voetbal en of hij daadwerkelijk de leidinggevende rol kan vervullen waarvoor Ajax hem heeft aangetrokken.