De Dodge Viper GTS uit 1997 is een zeldzame vondst die binnenkort geveild zal worden tijdens de jaarlijkse uitverkoop van RM Sotheby in Miami. Deze prachtige auto heeft slechts 100 km op de teller en is in ongerepte staat.

Dodge Viper GTS uit 1997 belandt binnenkort onder de veilinghamer

Het exterieur van de Dodge Viper GTS is opvallend felrood, wat direct de aandacht trekt. Het kenmerkende ‘double bubble’-dak voegt niet alleen stijl toe aan het ontwerp, maar biedt ook extra hoofdruimte voor bestuurder en passagier. Het interieur is bekleed met zwart leer, wat een luxe uitstraling geeft aan het geheel.

Deze specifieke uitvoering van de Viper GTS is voorzien van zilveren wielen met het herkenbare Viper-logo, waardoor hij nog meer karakter krijgt. Het algehele ontwerp straalt kracht en agressie uit, wat perfect past bij de prestaties van deze auto.

Onder de motorkap ligt een indrukwekkende 8,0-liter V-10-motor die maar liefst 450 pk en 490 Nm koppel produceert. Dit vermogen wordt overgebracht naar de achterwielen via een handgeschakelde zesversnellingsbak. Met deze combinatie van kracht en controle biedt de Dodge Viper GTS een onvergetelijke rijervaring. Met maar liefst 100 km op de teller is dit een erg zeldzaam pareltje om te hebben. De prestaties van deze auto zijn ronduit indrukwekkend. Hij kan in slechts 4,6 seconden van 0 naar 100 km/u sprinten en heeft een topsnelheid van 300 km/u. Deze cijfers spreken voor zich en maken duidelijk dat de Viper GTS uit 1997 garant staat voor opwinding en adrenaline tijdens het rijden.

De Dodge Viper GTS uit 1997 word een zeldzame vondst op veiling met maar liefst 100 km op de teller

Bron: RM Sothebys

Veilingdetails

Voor autoliefhebbers en verzamelaars is dit een unieke kans om deze zeldzame Dodge Viper GTS uit 1997 aan te schaffen. De veiling vindt plaats tijdens de tweedaagse RM Sotheby-veiling in Miami, die begint op 1 maart.

De Dodge Viper GTS uit 1997 word een zeldzame vondst op veiling met maar liefst 100 km op de teller

Bron: RM Sotheby’s

De verwachte opbrengst van deze ongerepte schoonheid ligt tussen de $ 100.000 en $ 150.000. Hoewel dit bedrag hoog lijkt, moet worden benadrukt dat gezien de onberispelijke staat en lage kilometerstand, verzamelaars dit als een koopje kunnen beschouwen. Eerdere prijzen voor vergelijkbare modellen liggen rond de $ 70.000, waardoor het potentieel voor waardestijging in de toekomst aantrekkelijk is. De veiling-advertentie is hier te bekijken.