Als een van de meest iconische automerken ter wereld heeft Ferrari door de jaren heen enkele legendarische modellen geproduceerd. Waarvan er vele nu worden beschouwd als waardevolle verzamelobjecten. Een van deze zeldzame juwelen is de Ferrari 250 Testa Rossa uit 1958, die binnenkort geveild zal worden door Sotheby’s Sealed. Daar kan hij tot wel $ 38 miljoen opleveren.

Ferrari 250 Testa Rossa uit 1958 moet miljoenen opbrengen

De Ferrari 250 Testa Rossa is een prachtig voertuig dat slechts in beperkte oplage werd geproduceerd. Tijdens een productieperiode van vijftig jaar werden er slechts negentien exemplaren van dit model gebouwd. Deze specifieke Testa Rossa heeft een indrukwekkende racegeschiedenis achter de rug, met bijna twintig races waaraan hij heeft deelgenomen en vier algemene overwinningen op zijn naam.

De Ferrari 250 Testa Rossa is een zeldzaam juweel dat meer dan 34 miljoen moet opleveren

Bron: Sotheby’s

Volledig Gerestaureerd door Ferrari Classiche

In 2013 onderging deze bijzondere Testa Rossa een volledige restauratie door het gerenommeerde team van Ferrari Classiche. Het resultaat is verbluffend – de auto ziet eruit alsof hij zojuist uit de fabriek is gerold, met zijn glanzende Rosso Corsa lak en het prachtige bruine leren interieur. Het met hout omrande driespaaks stuur voegt een vleugje elegantie toe aan het algehele ontwerp.

Onder de Motorkap van de Ferrari 250

Wat deze Ferrari Testa Rossa echt bijzonder maakt, is wat er onder de motorkap ligt. De auto wordt aangedreven door een 3,0-liter Tipo 128 Colombo V-12 motor, die maar liefst 300 pk produceert. Met een topsnelheid van 270 km/u behoort deze klassieke Ferrari tot de snelste auto’s van zijn tijd. Wat nog opmerkelijker is, is dat deze auto zijn originele motor en versnellingsbak heeft behouden, wat hem nog waardevoller maakt voor verzamelaars en autoliefhebbers.

De Ferrari 250 Testa Rossa is een zeldzaam juweel dat meer dan 34 miljoen moet opleveren

Bron: Sotheby’s

Een Unieke Kans

De veiling van deze Ferrari 250 Testa Rossa uit 1958 belooft een spannend evenement te worden voor verzamelaars over de hele wereld. Sotheby’s Sealed organiseert een driedaags evenement in Detroit, waarbij dit zeldzame juweel centraal zal staan. Naar verwachting zal de winnende bieder tussen de $ 34 miljoen en $ 38 miljoen betalen voor dit stuk autogeschiedenis.