Als liefhebber van snelle auto’s droomt bijna iedereen wel eens van het bezitten van een legendarische Ferrari F40. Echter, met prijzen die tegenwoordig de pan uit rijzen en de zeldzaamheid van dit iconische model, lijkt dit voor velen onbereikbaar. Maar wat als ik je vertel dat er een alternatief is dat er verrassend dichtbij komt? Maak kennis met de LB-40 AZ-1, een getunede versie van de Ferrari F40.

Getunede ‘Ferrari F40’ is voor een fractie op te pikken

Voor minder dan 2 miljoen euro kom je tegenwoordig niet meer in de buurt van een echte Ferrari F40. Dit maakt het voor veel autoliefhebbers vrijwel onmogelijk om hun droom waar te maken. Gelukkig is er nu de LB-40 AZ-1, een creatie van tuner Liberty Walk op basis van de Mazda Autozam AZ-1.

De Autozam AZ-1 was een kleine sportauto die in de jaren ’90 in Japan werd verkocht onder het submerk Autozam. Met zijn 660 cc motor en 65 pk was hij zeker niet zo krachtig als de echte Ferrari F40, maar hij bood wel een unieke rijervaring. Tegenwoordig kost een gebruikte Autozam AZ-1 minimaal 25.000 euro.

Liberty Walk biedt nu de mogelijkheid om je Autozam AZ-1 om te toveren tot een LB-40, een soort getunede karikatuur van de Ferrari F40. Voor zo’n € 20.000 kun je bij hen terecht voor de bodykit, exclusief verzend- en invoerkosten. In totaal zou je dus voor ruim 50.000 euro in deze LB-40 kunnen stappen.

Een verbluffende vondst deze getunede 'Ferrari F40' is nu betaalbaar voor autoliefhebbers

Bron: Liberty Walk

Een uniek design

Het mooie van de LB-40 AZ-1 is dat hij niet eens probeert om er precies uit te zien als een echte Ferrari F40. Het is eerder een hommage aan dit legendarische model, met zijn eigen unieke twist. Zo heeft de LB-40 vleugeldeuren die je niet zult vinden op het origineel.

Een verbluffende vondst deze getunede 'Ferrari F40' is nu betaalbaar voor autoliefhebbers

Bron: Liberty Walk

Een ander verschil is het interieur; dit was oorspronkelijk ontworpen voor Japanse bestuurders en kan dus wat krap aanvoelen voor lange Europeanen. Desondanks biedt de LB-40 nog steeds een geweldige rijervaring en zal het moeilijk zijn om het verschil met een echte Ferrari F40 te zien voor mensen die niet bekend zijn met dit specifieke model.

Voor autoliefhebbers die altijd al hebben gedroomd van het bezitten van een Ferrari F40, maar zich geen miljoenen kunnen veroorloven, biedt de LB-40 AZ-1 een betaalbaar alternatief. Met zijn unieke design en de mogelijkheid om uw Autozam AZ-1 te transformeren, kunt u voor een fractie van de prijs genieten van een auto die sterk lijkt op het legendarische origineel.