De NOVITEC Ferrari 296 GTB is geen gewone sportauto. Het is een kunstwerk op wielen, gecreëerd door de Duitse tuner NOVITEC. Deze toonaangevende tuner staat bekend om zijn expertise in het aanpassen van auto’s, en de Ferrari 296 GTB is daarop geen uitzondering. Met aangepaste exterieurdetails, verbeterde prestaties en een op maat gemaakt interieur biedt deze unieke creatie een ongeëvenaarde rijervaring voor autoliefhebbers over de hele wereld.

Novitec voorziet de Ferrari 296 GTB van nieuw(e) exterieur en prestaties

NOVITEC heeft niet alleen het uiterlijk van de Ferrari 296 GTB aangepast, maar ook het hart van de auto onder handen genomen. Door middel van geavanceerde motortuning en uitlaatsystemen heeft NOVITEC het vermogen van de 3.0-liter V6-motor verhoogd tot indrukwekkende niveaus. De standaard 818 pk wordt opgeschroefd naar maar liefst 903 pk, terwijl het koppel stijgt naar 888 Nm.

Met deze aanpassingen sprint de NOVITEC Ferrari 296 GTB in slechts 2,7 seconden naar 100 km/u en bereikt hij een topsnelheid van meer dan 330 km/u. Het geluid dat uit de aangepaste uitlaatsystemen komt, is ronduit betoverend en draagt bij aan de algehele sensatie tijdens het rijden.

Naast de indrukwekkende prestatie-upgrades heeft de tuner  ook aandacht besteed aan de aerodynamica van het voertuig. Met op maat gemaakte aerodynamische componenten, zoals een voorspoilerlip, zijdelingse luchtinlaten en een achterspoiler, wordt niet alleen de luchtstroom geoptimaliseerd, maar krijgt de auto ook een nog agressievere uitstraling.

Het resultaat van deze verbeteringen is niet alleen betere stabiliteit bij hoge snelheden, maar ook een verhoogde downforce die ervoor zorgt dat de NOVITEC Ferrari 296 GTB stevig op het wegdek blijft liggen. Dit vertaalt zich in meer vertrouwen en controle voor de bestuurder, zelfs in veeleisende rijomstandigheden.

Een duitse tuner NOVITEC hebben met een passie voor prestaties voor de Ferrari 296 GTB

Bron: Novitec

Op Maat Gemaakt Interieur

Naast het aanpassen van het exterieur en het verbeteren van de prestaties heeft NOVITEC ook het interieur van de Ferrari 296 GTB onder handen genomen. Het interieur kan volledig naar wens worden aangepast met hoogwaardige materialen en vakmanschap.

De klant kan kiezen uit verschillende leersoorten, stikselpatronen en andere personalisatiemogelijkheden om zo een uniek interieur te creëren dat perfect past bij zijn of haar smaak. Of het nu gaat om comfortabele sportstoelen of carbon accenten, NOVITEC zorgt ervoor dat elk detail tot in de puntjes is afgewerkt.

novitecgroup

Bron: Novitec

Veiligheid staat voorop

Eén van de interessantste features die NOVITEC biedt voor de Ferrari 296 GTB is de mogelijkheid om de auto veilig omhoog te tillen. Dankzij een hydraulisch liftsysteem kan de bestuurder met één druk op de knop de voorkant van de auto met enkele centimeters verhogen, waardoor drempels en hellingen probleemloos genomen kunnen worden.

Dit innovatieve systeem zorgt niet alleen voor meer gemak in het dagelijkse gebruik van de auto, maar beschermt ook waardevolle onderdelen zoals de voorbumper tegen schade. Het laat zien dat NOVITEC niet alleen oog heeft voor prestaties en design, maar ook voor praktische aspecten die het rijden in deze supercar nog aangenamer maken.