Deze auto wordt beschouwd als misschien wel de mooiste en meest rijkelijk gespecificeerde Porsche 918 Spyder die er bestaat. Met zijn unieke ‘Psychedelic Design’-kleurenschema met PTS Rosso Corsa-lak, gelakte magnesiumwielen en een lederen interieur in Indian Red, is dit echt een uniek exemplaar. Het is een van de slechts drie 918 Spyders met Porsche’s geschilderde ‘Psychedelic Design’-kleurstelling, en de enige die speciaal voor de Europese markt is gebouwd.

Unieke Porsche 918 Spyder kan miljoenen opleveren bij veiling

Wat deze auto extra bijzonder maakt, is het feit dat hij profiteert van ruim € 175.000 aan optionele extra’s. Deze omvatten verschillende ‘CXX’-opties die het rijplezier naar een hoger niveau tillen. Ondanks zijn indrukwekkende specificaties heeft deze auto sinds nieuw minder dan 800 kilometer gereden. Hij is altijd goed onderhouden door het Porsche Service Center Gstaad in Zwitserland.

Het ‘Psychedelic Design’-kleurenschema van deze auto is werkelijk uniek in zijn soort. Met als basiskleur Paint-to-Sample Rosso Corsa van Ferrari, straalt hij pure klasse uit. Het interieur van deze auto is afgewerkt met prachtig Indian Red-leer met Bianco Leda-biezen, wat zorgt voor een stijlvolle combinatie.

Deze Porsche 918 Spyder is een van meest rijkelijk gespecificeerde Auto

Bron: RM Sotheby’s

Dit exemplaar beschikt over tal van exclusieve kenmerken, zoals wit gelakte magnesiumwielen, een zwart doorgestikte stoffen bekleding en een gesigneerd interieur door de projectmanager van de 918 Spyder. Al deze details maken deze auto werkelijk uniek en een lust voor het oog.

Aandacht voor detail

Naast zijn prachtige ontwerp heeft deze Porsche 918 Spyder ook nog eens veel aandacht besteed aan detail. Zo is hij onder andere voorzien van een voorasliftsysteem, waardoor drempels geen probleem meer vormen. Daarnaast heeft hij de mogelijkheid om het interieur te verwarmen tijdens de elektrische rijmodus, wat zorgt voor extra comfort.

Deze Porsche 918 Spyder is een van meest rijkelijk gespecificeerde Auto

Bron: RM Sotheby’s

Ook handig is de oplaadkabel van 7,5 meter lang, waardoor je altijd gemakkelijk je auto kunt opladen. Verder beschikt deze auto over zilverkleurige remklauwen en een witte middenmarkering op het stuur. Zelfs aan de kleinste details is gedacht: zo zijn de kofferbak en firewall afgewerkt met zwart gewatteerde stof en zijn zelfs de sleutels en zakjes tweekleurig wit en Rosso Corsa geverfd.

Bekijk meer informatie op de site van Sotheby’s.