Met de groeiende populariteit van elektrische voertuigen (EV’s) is er een hevige concurrentie ontstaan tussen verschillende autofabrikanten. Veel mensen denken misschien dat Tesla de onbetwiste leider is op het gebied van elektrische auto’s, maar dat is niet langer het geval. Het Chinese bedrijf BYD Co. heeft Tesla ingehaald en is nu ’s werelds grootste fabrikant van elektrische voertuigen geworden.

Niet Tesla, maar BYD Co. is de grootste wat betreft elektrische auto’s

Een belangrijke factor die heeft bijgedragen aan het succes van BYD Co. is hun strategie van verticale integratie. In plaats van afhankelijk te zijn van externe leveranciers voor essentiële onderdelen, produceren zij zelf batterijen en andere componenten voor hun elektrische voertuigen. Deze verticale integratie stelt hen in staat om flexibeler te zijn en hun kosten beter onder controle te houden.

Een ander aspect dat heeft bijgedragen aan het huidige succes van het Chinese bedrijf, is hun mondiale expansie. Terwijl Tesla zich voornamelijk richt op de Amerikaanse markt, heeft BYD Co. al lang geleden besloten om wereldwijd uit te breiden. Ze hebben fabrieken opgezet in verschillende landen over de hele wereld, waaronder Brazilië, Hongarije en Marokko. Dit stelt hen in staat om tegemoet te komen aan de vraag naar elektrische voertuigen in verschillende markten en hun aanwezigheid wereldwijd te versterken.

I Niet Tesla, maar BYD Co. is de grootste fabrikant van elektrische auto's

Betaalbare EV’s

Een andere factor die heeft bijgedragen aan het succes van BYD Co. is de investeringen van Berkshire Hathaway, het investeringsbedrijf van Warren Buffett. In 2008 nam Berkshire Hathaway een aanzienlijk belang in BYD Co. en sindsdien hebben ze hun partnerschap verder uitgebreid. Deze investering heeft hen geholpen om kapitaal aan te trekken en hun groei te versnellen.

Het bedrijf onderscheidt zich ook door betaalbare elektrische voertuigen aan te bieden. Terwijl Tesla bekend staat om zijn luxe en high-end EV’s, richt BYD Co. zich op het produceren van elektrische voertuigen die betaalbaar zijn voor een breder publiek. Dit heeft hen geholpen om snel marktaandeel te winnen, met name in opkomende markten waar prijs vaak een belangrijke factor is bij de aankoopbeslissing.