Thibaut Courtois, de bekende Belgische doelman van Real Madrid en het Belgische nationale elftal, heeft onlangs een nieuwe toevoeging gedaan aan zijn indrukwekkende autocollectie. Hij heeft namelijk een gloednieuwe Porsche 992 GT3 RS aangeschaft. Deze exclusieve auto is niet alleen een lust voor het oog, maar beschikt ook over unieke kenmerken en heeft een prijskaartje van minimaal € 248.157.

Thibaut Courtois heeft nu de sleutels van een gepersonaliseerde Porsche 992 GT3 RS aan zijn bos hangen

Wat deze Porsche 992 GT3 RS zo bijzonder maakt, zijn de talloze exclusieve opties die eraan toegevoegd zijn. In totaal bedragen deze opties ruim € 100.000. Zo is de auto uitgerust met meer dan 60.000 euro aan exclusieve Porsche Sonderwunsch opties, waaronder speciale velgen, sportstoelen en diverse luxe extra’s. Daarnaast heeft Courtois gekozen voor een unieke Palladium Metallic kleur, wat nog eens ruim 15.000 euro kost.

Weissach-pakket en persoonlijke details

Naast de standaardopties heeft Real Madrid-keeper Thibaut Courtois ook gekozen voor het Weissach-pakket ter waarde van maar liefst € 36.000. Dit pakket zorgt ervoor dat de auto nog lichter wordt door gebruik te maken van materialen zoals koolstofvezel en titanium in plaats van staal. Bovendien is Courtois’ persoonlijke handtekening verwerkt in verschillende details van de auto, waardoor het echt een uniek exemplaar is geworden.

Koopproces en indrukwekkende prestaties

Het proces van idee naar realisatie van deze gepersonaliseerde Porsche 992 GT3 RS heeft maar liefst twee jaar geduurd. Deze exclusieve auto is niet zomaar te verkrijgen. Je moet een trouwe Porsche-verzamelaar zijn of een langdurige klantrelatie hebben met het merk of een lokale dealer om in aanmerking te komen voor deze speciale editie.

Wat betreft de prestaties van de Porsche 992 GT3 RS, daar valt ook niet over te klagen. Met maar liefst 525 pk onder de motorkap kan deze sportauto een theoretische topsnelheid bereiken van 319 kilometer per uur. Van 0 naar 100 kilometer per uur accelereert hij in slechts 3,14 seconden. Dit maakt het rijden in deze auto tot een werkelijke sensatie.