Als voormalig topvoetballer en huidige directeur voetbalzaken bij Royal Antwerp FC, heeft Marc Overmars een indrukwekkende carrière opgebouwd. Met zijn spel voor clubs zoals Ajax, Arsenal en FC Barcelona heeft hij niet alleen veel succes behaald op het veld, maar ook financieel gezien heeft hij een aanzienlijk vermogen weten op te bouwen. 

Een glansrijke voetbalcarrière

Marc Overmars begon zijn professionele voetbalcarrière bij AFC Ajax in Nederland. Zijn uitstekende prestaties trokken al snel de aandacht van grote Europese clubs, waaronder FC Barcelona en Arsenal. Bij deze clubs speelde hij als aanvaller en werd hij beschouwd als een van de beste vleugelspelers ter wereld.

Als profvoetballer verdiende Marc Overmars grote bedragen aan salaris, met name tijdens zijn periode bij clubs als Ajax, Arsenal en FC Barcelona. Deze clubs hebben aanzienlijke financiële middelen en waren bereid om fors te betalen voor het talent en de vaardigheden van spelers zoals Marc Overmars.

Een succesvolle loopbaan

Na zijn actieve voetbalcarrière maakte Marc Overmars de overstap naar een zakelijke functie binnen de voetbalwereld. Hij werd benoemd tot directeur voetbalzaken bij AFC Ajax, waar hij gedurende 10 jaar een belangrijke rol speelde in het beleid en de transfers van de club. Deze functie heeft hem niet alleen veel erkenning gebracht, maar ook aanzienlijke financiële beloningen. Begin 2022 werd hij echter weggestuurd nadat hij grensoverschrijdend gedrag, door middel van foto’s van zijn geslachtsdeel, had vertoond. Luttele maanden daarna geraakte hij bij het Belgische Royal Antwerp. Eerdaags werd bekend dat Overmars door de FIFA wereldwijd wordt geschorst, waardoor hij de komende twee jaar geen enkele werkzaamheden omtrent voetbal mag uitvoeren.

Als directeur voetbalzaken verdient Marc Overmars naar schatting € 1 miljoen per jaar, wat neerkomt op ongeveer € 80.000 per maand. Deze inkomstenbron is zijn voornaamste bron van inkomen naast eventuele andere zakelijke activiteiten die hij mogelijk onderneemt.

Het geschatte vermogen van Marc Overmars

Met een geschat vermogen van rond de € 50 miljoen behoort Marc Overmars zonder twijfel tot de categorie miljonairs. Dit vermogen is het resultaat van zijn succesvolle voetbalcarrière als speler bij grote clubs en zijn zakelijke functie als directeur voetbalzaken.

Overmars’ vermogen kan worden toegeschreven aan verschillende factoren, waaronder zijn hoge salarissen als profvoetballer, lucratieve sponsorcontracten en investeringen in vastgoed en andere zakelijke ventures. Het is de vraag hoe erg Overmars’ vermogen aangetast gaat worden door de huidige ontwikkelingen.