Drie dagen na de uitslag van de Oudejaarstrekking heeft de koper van het gelukslot zich nog niet gemeld op het hoofdkantoor van de Staatsloterij in Rijswijk. Prijswinnaarbegeleider Thomas van Vessem van de Staatsloterij benadrukt dat mensen tijd nodig hebben om de winst te laten bezinken. Volgens hem is er bij winnaars in het begin namelijk veel ongeloof, waarna ze pas later contact zoeken om de prijs in ontvangst te nemen.

Winnaar Oudejaarstrekking heeft zich nog altijd niet gemeld

De winnaar van het loterij-lot blijft anoniem, en de Staatsloterij zal geen informatie verstrekken over de geluksvogel. Winnaars wordt geadviseerd om niet met hun verhaal naar de media te stappen en voorzichtig te zijn met het vertellen aan vrienden en kennissen. Want er is vaak in het verleden dat mensen uit het niets tevoorschijn komen en vragen om geld alleen omdat diegene heeft gewonnen.  

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Staatsloterij (@staatsloterij)

Wat we wel weten, is dat het winnende lot in het Brabantse Woensdrecht, dat tegen de Belgische grens ligt, is verkocht. Vermoedelijk dient de winnaar ook in die contreien te worden gezocht. Het was volgens de Staatsloterij de meest succesvolle Oudejaarstrekking ooit, op het hoogtepunt vlogen er 28 loten per seconde over de toonbank. In totaal werden er 7,2 miljoen loten verkocht

Begeleiding van winnaars

Winnaars die zich melden bij de Staatsloterij krijgen ‘eerste hulp bij geluk’. De begeleider adviseert winnaars om goed na te denken over hun toekomst, met name bij grote prijzen. Winnaars van grote prijzen blijven vaak terughoudend met uitgeven, en nemen de tijd om aan het idee te wennen. Er wordt aangeraden om langzaam aan het grote bedrag te wennen en niet impulsief te handelen, wat kan resulteren naar failliet gaan en spijt hebben.

Een aanzienlijk grote prijs zoals € 30 miljoen kan een leven echt veranderen. De begeleider benadrukt dat winnaars de tijd moeten nemen en goed moeten nadenken over de impact van de winst op hun leven.