De Europese scheepsbouwer Numarine heeft zojuist aangekondigd dat het eerste 40MXP explorer jacht ergens dit jaar zal worden gelanceerd. Net als de kleinere explorers in de vloot, is het nieuwe model ontworpen voor bluewater cruising, maar ook gericht op de mediterrane levensstijl. Sterker nog, “MXP” staat voor ‘Mediterrane Explorer’.

Numarine lanceert gloednieuw, 40 meter lang explorer jacht

Met een lengte van bijna 40 meter (ongeveer 128 voet), toont het overal naartoe gaande explorer jacht een slanke stalen romp ontwikkeld door Umberto Tagliavini en elegante exterieurlijnen door Can Yalman. Uitgerust met twee 800 pk MAN motoren, biedt het vaartuig een transatlantisch bereik van 6.000 mijl bij acht knopen. Het kan ook 14 knopen halen op volle snelheid of cruisen op een meer ontspannen tempo van 12 knopen. Met een interieurvolume van onder de 500 GT biedt de 40MXP ook veel ruimte aan boord. Het interieur, ook ontworpen door Can Yalman, beschikt over zes ruime suites voor maximaal 12 gasten. Hoogtepunten van de accommodatie zijn onder andere een eigenaarssuite over de volledige breedte op het hoofddek en een chique VIP-suite op het benedendek.

Numarine explorer jacht

Bron: Numarine

 

De duurzame aandrijving

Het strandclubgedeelte onderscheidt dit model echter van de rest van de vloot. Het is uitgerust met een hydraulisch zwemplatform dat zich over de volledige breedte van 26 voet uitstrekt, waardoor er een naadloze verbinding met de zee ontstaat. (Hé, de mediterrane levensstijl draait om buiten zijn en actief zijn.) De 128-voeter is ook langer dan vijf van de zes andere Numarine explorers. Daarom heeft de 40MXP een groter achterdek met een buiten eethoek, bar, lounge en een nieuw zwembad met glazen achtersteven. Numarine heeft ook aangekondigd dat er tegen het einde van februari drie kleinere explorers worden gelanceerd, waaronder één 37XP van 121 voet en twee 26XPs van elk 85 voet. Daarnaast zal deze zomer de eerste 30XP in zee gaan. Dit 100-voeter explorer jacht is het eerste Numarine-jacht dat is uitgerust met een hybride diesel-elektrisch voortstuwingssysteem dat bedoeld is om de CO2-uitstoot te verminderen.

Na een zeer succesvol jaar in termen van verkoop in 2023 kijkt ons hele team er naar uit om te laten zien wat we kunnen bereiken in 2024 en daarna, vooral door middel van onze ongeëvenaarde expeditie- en explorerjachten zoals de 30XP, aldus Numarine oprichter en voorzitter Ömer Malaz in een verklaring.

Het lijkt erop dat er nog meer explorers op komst zijn. Numarine heeft gedeeld dat het al vijf hybride 30XPs heeft verkocht.