Bengaluru, een grote stad in het zuiden van India, staat bekend om het altijd chaotische verkeer. Wanneer u zich wil verplaatsen in Bengaluru zijn de kleinste afstanden al een drama. Iedere dag staan er ontelbaar veel mensen vast in het verkeer van Bengaluru. Wanneer mensen vast staan in het verkeer uiten ze vaak hun onvrede over de opstoppingen via hun socialmediakanalen. Een tijd geleden doken er wel hele bijzondere beelden op van een opstopping in de straten van Bengaluru. Midden in de file in deze stad in India stond een vloot aan Ferrari’s volledig vast. Hoe duur uw auto ook is, u zult nooit immuun zijn voor verkeersopstoppingen in steden zoals Bangalore.

Vloot Ferrari’s staat volledig vast in druk verkeer in India

De hoofdstad van de Indiase staat Karnataka is Bengaluru, in het Nederlands beter bekend als Bangalore. Bengaluru heeft maar liefst 8.425.970 inwoners en is hiermee de op twee na grootste stad in India. Deze stad heeft dus bijna evenveel inwoners als de helft van heel Nederland. Het is dan ook niet vreemd wanneer de bevolking van het land in India naar werk, school of iets anders gaat het verkeer volledig opstopt. Midden in een lange file op Church Street Bel Road in de stad in India verscheen daar opeens een vloot aan luxe Ferrari’s. De elf Ferrari’s moesten in de stad in India stapvoets meerijden met de rest van het verkeer terwijl ze links en rechts werden ingehaald door scooters. Het drukke verkeer van Bengaluru is de racemonsters toch de baas.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door GM Pavan (@pavangamemaster)

Toen de video gedeeld werd, zorgde dit voor veel ophef online. De video werd miljoenen keren bekeken en heeft inmiddels ruim 600.000 likes. Tussen de bijna 1500 reacties zat ook een hele bijzondere. De video trok namelijk ook de aandacht van de ondernemer Ashneer Grover. De Indiër heeft een enorm vermogen en is bekend van het programma ‘Shark Tank’. In Nederland kunt u het programma kennen onder de naam ‘Dragon’s Den’. De superster uit India schreef onder de video dat hij de pijn herkende. Hij zou namelijk zelf ook vaak genoeg vast staan in het verkeer met zoveel paarden onder de motorkap.

Verkeerssituatie kost de stad € 2.2 miljoen per jaar

Volgens een rapport van een lokale bron is de gemiddelde reistijd voor autogebruikers in Bengaluru doorgaans minimaal een uur bij een standaard reisafstand van tien kilometer. Dit zou betekenen dat u deze afstand net zo goed rennend zou kunnen afleggen. Het verkeer zorgt er niet alleen voor dat alles langer duurt, de opstoppingen veroorzaken ook nog een hoop andere problemen. De verkeerssituatie kost de stad ruim € 2,2 miljoen per jaar, door de vertragingen, opstoppingen en brandstofverliezen. Een tijd geleden zou er een plan voorgesteld zijn voor het aanleggen van een tunnel van 190 km. Acht bedrijven moeten er samen uitkomen over hoeveel banen de kunnen moet beschikken. Ook moet er een keuze gemaakt worden waar de tunnel moet starten eindigen in de stad. De tunnel zou de meeste verkeersproblemen in de stad moeten oplossen en hopelijk kan de vloot aan Ferrari’s dan doen waarvoor ze gemaakt zijn.

Iemand anders bedacht een geheel andere oplossing voor het deel van het probleem. In drukke verkeerssituatie is het risico groter om schade te krijgen aan uw prachtige Ferrari. Een eigenaar van een prachtige Ferrari huurde daarom een security team in om zijn auto te beschermen, terwijl hij door de stad reed. De Ferrari werd constant omsingeld door verschillende voertuigen vol met bewakers. Wanneer de Ferrari stapvoets reed, stapte er beveiligers uit. De beveiligers moesten voor en achter de Ferrari rennen om de auto te beschermen. In het gebied waar hij reed, is een Ferrari niet veel voorkomend. Voor sommige mensen is dit het enige moment in hun leven dat ze dicht bij een Ferrari kunnen komen.