Volgens Brabus werd het hoog tijd voor een nieuw tijdperk. Het Duitse tuningbedrijf onthulde wel een hele bijzondere bolide, de Brabus Rocket 1000. Het is een waar meesterwerk van ongekende proporties, doordrenkt met het DNA van ontembare kracht en gedurfde innovatie van Brabus. De nieuwe wagen is het krachtigste en exclusiefste lid van de Rocket-familie tot nu toe. Deze ultieme supercar tart de grenzen van het mogelijke met zijn revolutionaire 1000 pk. Met zijn kenmerkende Brabus-esthetiek, gekoppeld aan de adembenemende prestaties van de Mercedes-AMG GT 63 SE Performance, belooft de Rocket 1000 een 1-seconde-Wow-effect dat elke verwachting tart. Slechts 25 gelukkigen op heel de wereld zullen de kans krijgen om deze zeldzame combinatie van kracht en elegantie te ervaren.

Elektronisch begrensde topsnelheid van 316 km/u

De nieuwe Brabus Rocket 1000 4,5-liter V8-motor, maakt een krachtige combinatie van verbrandings- en elektrische aandrijftechnologie. Deze combinatie zorgt ervoor dat deze supercar de krachtigste is in meer dan vier decennia Brabus-geschiedenis. De bolide beschikt over een duizelingwekkend systeemvermogen van 736 kW/1.000 pk en een ongekend maximumkoppel van 1820 Nm. De auto is echter elektronisch begrensd tot 1620 Nm voor bescherming van de krachtoverbrenging. De prestaties van dit monster spreken voor zich van 0 naar 100 km/u in slechts 2,6 seconden. De auto gaat 200 km/u in een adembenemende 9,7 seconden, en de 300 km/u grens wordt bereikt in een verbijsterende 23,9 seconden. De auto heeft een elektronisch begrensde topsnelheid van 316 km/u. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door een zorgvuldig ontwikkelde V8-motor. Deze is geoptimaliseerd door BRABUS ingenieurs en voorzien van twee BRABUS-turbocompressoren die een maximale turbodruk van 1,4 bar genereren.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door BRABUS (@theofficialbrabus)

De hybride aandrijflijn wordt gecompleteerd door een synchrone magneet motor op de achteras, die samen met de lithiumionbatterij van 6,1 kWh zorgt voor naadloze interactie met de verbrandingsmotor. De geavanceerde elektromotor produceert 105 kW / 204 pk. De Rocket 1000 levert hierdoor niet alleen ongeëvenaarde prestaties, maar ook een uitstekende efficiency. Met het roestvrijstalen Brabus uitlaatsysteem, inclusief op maat gemaakte uitlaatkleppen voor elektronisch geregeld geluidsbeheer, kunt u kiezen tussen een subtiel gefluisterde ‘coming home’-setting en een krachtig achtcilinder geluid dat de grenzen van prestaties accentueert.

Rocket 1000 kan tot 20 millimeter worden verlaagd

Voortbouwend op de kenmerkende Brabus-ontwerptaal, is elk detail doordrenkt met de belofte van ongeëvenaarde prestaties en esthetische perfectie. Speciaal ontwikkelde carbon voorspatborden en bredere carbon zijpanelen op de achteras maken de bolide 6,7 centimeter breder dan zijn basisvoertuig, ieder aspect van de Rocket 1000 straalt kracht en allure uit. Aan de voorkant springen het carbon voorschort en brede spatborden er uit. Geïntegreerde carbon aero-blades en luchtinlaten optimaliseren de luchtstroom en geven een knipoog naar het erfgoed van Brabus. De achterkant is even indrukwekkend, met een meerdelige carbon achtervleugel, een carbon achterdiffusor en vier carbon-titan uitlaatpijpen die de ongekende prestaties van de Rocket 1000 onderstrepen. Deze aerodynamische meesterwerken verhogen niet alleen de downforce, maar beloven ook een ongeëvenaarde rijervaring.

Brabus Rocket 1000

Bron: Brabus

Een essentieel element van zijn unieke widebody-concept zijn de wielen. Een combinatie van kracht, precisie en pure esthetiek die de grenzen van de auto-industrie opnieuw definieert. Uitgerust met Continental SportContact 7 high-performance banden, bereikt deze hybride supercar moeiteloos topsnelheden van meer dan 300 km/u, terwijl de gesmede Brabus Monoblock P-wielen, met een voorwaartse dimensie van 21 inch en 22 inch achteraan, een buitenaards uiterlijk toevoegen aan de Rocket. In typische Brabus-stijl zijn deze kenmerkende wielen ook voorzien van carbon aero-schijven. Deze schijven optimaliseren niet alleen de algehele luchtstroom, maar versterken ook het onmiskenbare sportieve karakter van de Rocket 1000. Met de Brabus SportXtra-ophangingsmodule kan de coupé afhankelijk van het geselecteerde rijprogramma tot 20 millimeter worden verlaagd, wat zorgt voor een dynamische rijervaring die zijn gelijke niet kent.

Ieder detail van het interieur is een eerbetoon

Als u plaatsneemt achter het stuur van de Brabus Rocket 1000, wordt de reis van luxe voortgezet. Elk detail van het interieur is een eerbetoon aan de kunst van op maat gemaakt vakmanschap, met een complete Masterpiece-interieur dat met ongeëvenaarde aandacht voor detail is vervaardigd door het team van bekwame interieurspecialisten. De bekleding van het interieur bestaat uit zacht, ademend zwart leer, gekenmerkt door het elegante Brabus Ellipse-quiltpatroon. De voor- en achterstoelen, evenals de zonnekleppen, zijn versierd met het Brabus Heritage merkpatroon. Het 77-logo kunt u terugvinden als eerbetoon aan het oprichtingsjaar van Brabus, 1977. Van de stoeloppervlakken tot de deurpanelen, van de voetenruimte tot het dashboard, straalt de onberispelijke kwaliteit van zowel de hoogwaardige materialen als het vakmanschap onmiskenbaar uit.

Met de Brabus Rocket 1000 heeft Brabus een nieuw tijdperk ingeluid. Deze ultieme supercar belichaamt ongekende kracht en gedurfde innovatie. De auto beschikt over een revolutionair vermogen van 1000 pk en een elektronisch begrensde topsnelheid van 316 km/u. Slechts 25 gelukkigen zullen deze zeldzame combinatie van kracht en elegantie ervaren. Van zijn sublieme prestaties tot zijn meesterlijke interieur, de Brabus Rocket 1000, verlegt de grenzen van luxe en prestaties.