We komen steeds dichter bij een wereld waarin supercars niet langer synoniem zijn met het grommen van motoren en het verbranden van benzine. In de wereld van supercars gaat het langzaam steeds meer richting de stille, krachtige zoem van elektriciteit. Het Chinese automerk BYD staat bekend om hun innovatieve benadering van mobiliteit. Kort geleden kondigde het automerk hun nieuwste paradepaartje aan, de Yangwang U9. De Yangwang U9 is een voertuig dat niet alleen de grenzen van prestaties verlegt, maar ook misschien wel een revolutie teweegbrengt in de wereld van high-end autorijden. Zo zou de auto kunnen springen, draaien als een tank of op drie wielen rijden.

Vier elektromotoren met een totaal vermogen van 1287 pk

In een tijdperk waarin elektrische auto’s steeds meer terrein winnen, neemt BYD, een toonaangevend Chinees automerk, het voortouw in de revolutie van elektrische supercars. Op 25 februari zal BYD zijn langverwachte Yangwang U9-supercar lanceren. Dit voertuig maakt niet alleen indruk met zijn ongeëvenaarde prestaties, maar ook met zijn baanbrekende benadering van elektrische mobiliteit. Yangwang is de premium elektrische zijtak van het merk BYD, gelanceerd in januari vorig jaar.  De Yangwang U9 markeert een belangrijke mijlpaal in de evolutie van het merk. Het is de tweede auto in de Yangwang-line-up, na de hardcore SUV Yangwang U8, die al sinds december 2023 beschikbaar is. Met de U9 breidt BYD zijn bereik uit naar het segment van high-performance supercars, waarbij het de concurrentie aangaat met iconische namen zoals Tesla en Lamborghini.

BYD Yangwang U9

Bron: BYD

De Yangwang U9 is een krachtpatser van jewelste, uitgerust met vier elektromotoren met een totaal vermogen van 960 kW omgerekend, maar liefst 1287 pk. Dit vermogen stelt de U9 in staat om in minder dan 2,0 seconden van 0 naar 100 km/u te accelereren. Tot nu toe was dit een prestatie die alleen voorbehouden was aan de extreemste en duurste supercars op de markt. En met een topsnelheid van 300 km/u laat de U9 zijn concurrenten ver achter zich. Maar deze indrukwekkende prestaties van de U9 zijn slechts het topje van de ijsberg. Het voertuig is daarnaast ook voorzien van geavanceerde technologieën, zoals het DiSus-X-lichaamscontrolesysteem. Hierdoor kan de auto moeiteloos bochten maken, op drie wielen rijden en zelfs springen. Dit is geen gewone supercar, dit is de toekomst van autorijden.

Yangwang U9 van BYD straalt pure klasse en elegantie uit

Wat het ontwerp betreft, straalt de Yangwang U9 pure klasse en elegantie uit. Met zijn gestroomlijnde lijnen en opvallende details is dit een auto die gezien mag worden. Het interieur is even indrukwekkend, met een modern en toch ingetogen design dat de bestuurder en passagiers een luxueuze rijervaring biedt. De lengte van de auto komt overeen met die van een Audi A4 of BMW 5 serie. Wanneer u deze auto koopt, kunt u eventueel kiezen voor een prachtige achterspoiler. Deze is volledig gemaakt van het beste carbon fiber. De auto beschikt daarnaast over vleugeldeuren en een behoorlijk ruime kofferbak. De auto wordt geleverd met drie bescheiden schermen, in tegenstelling tot veel andere moderne auto’s. Twee kleine schermen voor de bestuurder en passagier en een vreemd gevormd beeldscherm in de middenconsole.

BYD Yangwang U9

Bron: BYD

Het is duidelijk dat BYD met de Yangwang U9 een nieuwe standaard wil zetten voor wat mogelijk is op het gebied van elektrische mobiliteit. En met de lancering van de U9 op 25 februari staat de wereld op het punt kennis te maken met een nieuw tijdperk van autorijden. Tot voorheen vertrouwde BYD de verkoop toe aan verschillende dealers. Echter heeft het Chinese automerk besloten het heft in eigen handen te nemen en is begonnen met het bouwen van 80 winkels. Daarnaast neemt het bedrijf verschillende servicecentra over van merken zoals BMW, Aston Martin en Mercedes-Benz. Afgelopen november opende het automerk al 22 winkels in de belangrijkste staten zoals Shanghai, Beijing, Shenzhen en Chengdu. De prijs is helaas nog niet bekendgemaakt, dit zal misschien gebeuren bij de lancering van volgende week.