Het herenhuis de Padevoort is een charmant zeventiende-eeuwse huis met paardenstallen, garage, orangerie en slotgracht, welke te koop staat op Funda. Dit huis leunt tegen de bebouwde kom van het idyllische dorpje Zeddam. Het dorpje ligt aan de voet van Montferland en het Bergherbos en is op slechts 15 minuten rijden van Doetinchem.

Luxe herenhuis moet op Funda bijna € 4 miljoen opleveren

Het herenhuis op Funda is oorspronkelijk gebouwd in de 17e eeuw, door goed onderhoud en zorgvuldige renovaties in de afgelopen jaren staat het pand er prachtig bij. Met een woonoppervlakte van 621 m² en een inhoud van 4.377 m³ op een perceeloppervlakte van maar liefst 32.060 m² is aan ruimte geen gebrek.

Villa Funda

Vanuit Huis de Padevoort heeft u zowel aan de voor- als achterzijde een prachtig vrij uitzicht over de lanen en de landerijen in de omgeving van het huis. Via een deftige laan met een indrukwekkende poort van smeedijzeren hekken komt u terecht op een idyllisch pleintje voor het huis, hier bevinden zich de garages. Bij dit pleintje kunnen gasten mogelijk parkeren of voorrijden.

Technische infrastructuur voor modern comfort en gemak

De woning is prachtig hersteld en in dit proces gecombineerd met modern comfort en gemak. Door een modern technische infrastructuur te verweken in een woning met authentieke balkenplafonds en zware kasteelmuren is er woonhuis gerealiseerd vol met comfort, luxe en stijl. 

De indeling van het pand is heringericht, hierdoor is er een nieuwe keuken en sanitair tot stand gekomen. De jachtkamer is gerenoveerd, daarnaast zijn er op de eerste verdieping twee slaapkamers en een master en suite-slaapkamer gecreëerd. De zolder is verbouwd tot een verdieping met twee slaapkamers met en suite badkamers. Door al deze aanpassingen is het huis de Padevoort een unieke woongelegenheid geworden.

Ultieme rust en privacy

Als u door de marmeren gangen het huis betreedt ziet u links en rechts de slaapkamers, woonkeuken en jachtkamer. De ruimtes in dit herenhuis stralen een voorname sfeer uit en geven een gezellig en bewoonbaar gevoel. In de kelder van het huis vindt u een waanzinnige wijn- en voorraadkelder. Alhoewel het huis enorm is, geeft het huis een ‘huiselijk’ gevoel af, omdat de ruimtes overzichtelijk van afmeting zijn.

Funda Zeddam

Aan de linkervoorzijde van het enorme terrein liggen de paardenstallen. De paardenstallen zijn gerealiseerd in een voormalig dorpsschooltje. De oude schoollokalen zijn nu in gebruik als paardenstallen of berging. Aan de achterzijde van het herenhuis is een grote tuin te vinden. Door het formaat en de vijver geeft de tuin een parkachtige sfeer af. Door een waterrad in de vijver is de slotgracht en orangerie voorzien van stromend water. U kunt de orangerie bereiken door de slotbrug over te steken, door oude loofbomen en een muur van groene beplanting kunt u genieten van rust en privacy. Bekijk hier de advertentie op Funda.