RS Dynamics, een Duitse firma, gaat de uitdaging aan om een Porsche te redden. Een Porsche 718 Cayman GT4 RS stond namelijk drie dagen lang in de modder. De Duitste tuningwinkel uit Solingen hoopt de Porsche te kunnen redden, ook al lijkt de kans klein dat ze de auto kunnen redden. De motor van de Porsche zit namelijk vast, de auto loopt of rijdt niet en ook het dashboard ligt niet op. De auto heeft dus serieuze schade, maar RS Dynamics hoopt in ‘Project Seacret’ de Porsche te kunnen reanimeren.

Door modder opgeslokte Porsche had slechts 758 km op de teller en is total loss verklaard

Hoe kan zo’n prachtige Porsche 718 Cayman GT4 RS drie dagen in de modder staan? De eigenaar van de Porsche had de gloednieuwe sportwagen in een ondergrondse garage in het Oost-Europese Slovenië opgeborgen. Hij dacht dat de Porsche hier veilig zal staan en beschermd zou zijn tegen de elementen. De sportwagen zou naar een wrapshop gebracht worden om afgewerkt te worden met een matte lakbescherming. Echter bleek niets minder waar te zijn, drie en vier augustus ging het compleet mis. Slovenië kreeg te maken met extreme regenval. Deze extreme regenval veroorzaakte ernstige overstromingen en aardverschuivingen. Uiteindelijk wist het water en de modder ook de ondergrondse garage te bereiken.

@rsdynamics_ pre-cleaning of the dashboard before detailing process. 🎥 by @salvo russo #theseacret #porschegt4rs #flooded #floodedcar #flooding #flood #porsche #rsdynamics #carwash #detailing ♬ Originalton – RSDYNAMICS

De gloednieuwe Porsche had nog maar 758 km op de teller staan en werd total loss verklaard door de verzekeringsmaatschappij. De in modder ondergedompelde Porsche werd verkocht aan een bedrijf in Frankfurt. Dit bedrijf verkocht uiteindelijk de auto door aan RS Dynamics. Hun doel is het om de Porsche een tweede leven te geven en de auto weer rijdende te krijgen. Het bedrijf toont de beelden van het opknappen van deze auto via Instagram en TikTok. Ze noemen dit project ‘The Seacret Project’, in deze video’s laten ze elke stap zien hoe ze weer leven in deze auto blazen.

Gaat deze auto ooit weer in 3,4 seconden 100 km/u rijden?

Op het eerste oog zag de Porsche er niet verkeerd uit toen hij aankwam in Solingen. Toen het team van RS Dynamics echter de binnenkant van de auto filmde, was de schade pas te zien die de modder had aangericht. Ook zijn de eerste beelden van de Porsche toen hij net gered was uit de modder hartverscheurend. Het gehele interieur is ondergedompeld in modder, overal waar u kijkt zit modder. Sommige plekken van het interieur waren zelfs groen aangeslagen van de modder. In de video’s waarin de monteurs de auto uit elkaar halen is te zien dat overal in de elektronica onder het dashboard en in iedere onderdeel van de motor modder zit. De schade die de modder heeft aangericht aan de Porsche 718 Cayman GT4 RS lijkt onherstelbaar. Toch gaat het team van RS Dynamics de uitdaging aan.

Porsche modder

Bron: RS Dynamics

Als het de Duitsers lukt om de auto weer aan de praat te krijgen kan dit zeker veel geld opleveren. De auto kost nieuw zonder extra’s in Nederland al minimaal € 220.000. Tweedehands levert de Porsche nog steeds een aardige duit geld op, deze sportieve variant van de Cayman beschikt over 500 pk. Deze Porsche kan een snelheid van 100 km/u in een tijd van maar 3,4 seconden en kan een topsnelheid bereiken van 315 km/u. Om de auto dit weer te laten presteren is er echter wel erg veel nodig. Bijna alle onderdelen moeten vervangen worden, alle elektronica in de auto heeft waterschade en het gehele interieur heeft een modder kleur. Deze onderdelen zouden dus allemaal vervangen moeten worden en de motor moet volledig uit elkaar gehaald en schoongemaakt worden.

Denkt u dat het de Duitsers uit Solingen gaat lukken om de Porsche 718 Cayman GT4 RS weer een snelheid te laten bereiken van 315 km/u?