Elton John, de iconische Rocketman, staat bekend om zijn flamboyante stijl en extravagante levensstijl. Maar nu kunnen u, fans en verzamelaars een tastbaar stukje van zijn geschiedenis bemachtigen. Elton John neemt namelijk afscheid van een deel van zijn persoonlijke collectie. De Rocketman laat namelijk deze items veilen, tussen de items zitten een aantal unieke en opvallende items. Onder de hamer gaan niet alleen kledingstukken en kunstwerken, maar ook gebruiksvoorwerpen en zelfs zijn geliefde Bentley. Het is een kans voor liefhebbers van Elton John en verzamelaars van bijzondere memorabilia om iets unieks te verwerven uit het leven van deze legendarische artiest.

Cartier geveild met een waarde van € 90.000

Het hoogtepunt van de veiling is misschien wel een bijzonder horloge van Cartier, geschat op een waarde tussen de € 65.000 en € 90.000. Dit 18-karaats gouden horloge, van het model Crash, is een zeldzaamheid met slechts vierhonderd exemplaren die zelden op de markt verschijnen. Met zijn unieke, ingedeukte ontwerp is dit horloge niet alleen een functioneel accessoire, maar ook een kunstwerk op zich. Naast het opvallende horloge die onder de hamer gaan, is ook Elton John’s geliefde Bentley uit 1990 te koop. Deze zwarte Bentley, een tweedeurs met zwartleren bekleding, wordt geschat op een waarde tussen de € 23.000 en € 33.000. Hoewel dit niet het duurste item op de veiling is, is het zeker een van de meest iconische en een unieke kans voor autoliefhebbers om een ​​stukje van Elton John’s persoonlijke geschiedenis te bemachtigen.

Veiling Elton John

Bron: Christie’s

Voor degenen met een minder omvangrijke portemonnee zijn er echter ook betaalbaardere opties beschikbaar. Zo kunt u zich laten verleiden door zilveren plateaulaarzen met Elton Johns initialen. Elton John trad op met deze laarzen in talloze optredens in de jaren 70. Of wat dacht u van een set van twee zilveren cocktailshakers in de vorm van raketten? Deze items bieden een unieke kans om een stukje van Elton Johns extravagante stijl in huis te halen, zonder de bank te breken.

Elton John verkocht vijf appartementen voor ruim € 6,5 miljoen

Een ander opvallend aspect van deze veiling is de verzameling zijden overhemden van modekoning Gianni Versace, een goede vriend van Elton John. Deze zijden overhemden dienden niet alleen als kledingstukken, maar ook als kunstobjecten en gaan nu ook onder de hamer. Met meer dan honderd shirts, waarvan de helft nooit gedragen is, bieden ze een uniek inzicht in de relatie tussen Elton John en de modewereld. Het verhaal achter deze veiling is niet zo intrigerend als de items zelf. In de jaren 90 kocht Elton John een appartement in Atlanta, waar hij een uitgebreide kunst- en fotocollectie begon. Met de ruimte al snel te klein, kocht hij meerdere aangrenzende appartementen om zijn verzameling uit te breiden. Na het verkopen van zijn samengevoegde appartementen vorig jaar, is nu de inhoud ervan te koop. De Rocketman verkocht zijn vijf samengevoegde appartementen voor maar liefst ruim € 6,5 miljoen.

De veiling van Elton John’s persoonlijke collectie biedt u niet alleen een kans om unieke en opvallende items te verwerven, maar ook een glimp van de rijke geschiedenis en het extravagante leven van deze legendarische artiest. Van het iconische horloge van Cartier tot zijn geliefde Bentley, elk item vertelt een verhaal en draagt bij aan de nalatenschap van de Rocketman. Of het nu gaat om een exclusief kunstwerk, een uniek mode-item of een functioneel gebruiksvoorwerp, deze veiling heeft iets voor iedereen. Dus als u droomt van een eigen stukje van de glitter en glamour van de muziekgeschiedenis, is deze veiling een niet te missen kans om een blijvende herinnering aan een van ’s werelds grootste muzieklegendes te verwerven.