De Ferrari Tipo 625 Monoposto uit 1954 is een van de meest prachtige en zeldzame Formule 1-auto’s uit de gouden eeuw van de Grand Prix-races. Deze specifieke auto is eigendom geweest van en gevoerd door Alfonso de Portago, een bekende naam in de autosportwereld. Momenteel staat deze unieke auto te koop, maar de vraagprijs is nog niet bekendgemaakt. Tijdens de RM Sotheby’s-veiling van 2022 werd de auto geschat op een waarde van maar liefst $ 4 miljoen.

Ferrari Tipo 625 uit 1954 moet miljoenen opbrengen

Deze Ferrari Tipo 625 Monoposto heeft een grote historische betekenis. Het is namelijk de zusterauto van het voertuig waarmee Alberto Ascari in zowel 1952 als 1953 wereldkampioenschapstitels wist te behalen. In het seizoen van 1955 werd deze auto bestuurd door Alfonso de Portago, waarna het in handen kwam van andere opmerkelijke verzamelaars. Voorheen was deze bijzondere auto eigendom van de mysterieuze Duitse verzamelaar Eckard Bluhm. Om zijn authenticiteit te waarborgen, heeft Ferrari Classiche in 2022 het voertuig geauthenticeerd en voorzien van juiste chassis- en motornummers. Hierdoor kan er geen twijfel bestaan over de echtheid van deze unieke auto.

De Ferrari Tipo 625 Monoposto komt in aanmerking voor exclusieve vintage race-evenementen over de hele wereld. Vanwege zijn historische betekenis in de racewereld zal deze auto zonder twijfel een warm welkom ontvangen op premier concours d’elegance evenementen. Met zijn prestatievermogen en prachtige design is het een genot om deze auto op het circuit te zien rijden.

Ferrari Tipo 625

Bron: Sotheby’s

Als u deze auto bezit, krijgt u niet alleen een prachtig stukje geschiedenis in handen, maar ook een unieke toevoeging aan je collectie. Het wordt beschouwd als een zeldzame overlevende van het model dat gekoppeld is aan Ferrari’s allereerste auto die het Formule 1 Wereldkampioenschap heeft gewonnen. Volgens de senior vice-president van de Private Sales-divisie van RM Sotheby’s, het veilinghuis dat de veiling organiseert, is dit voertuig dan ook een must-have voor elke serieuze Ferrari-collectie.

Geschiktheid voor racen

Bovendien heeft deze specifieke Ferrari Tipo 625 Monoposto potentieel voor de toekomst. Met Ferrari die zijn erfenis uit de Formule 1 wil uitbreiden en Lewis Hamilton die in 2025 bij het team komt, zal de waarde en relevantie van deze auto naar alle waarschijnlijkheid toenemen. Het is dus niet alleen een investering in het verleden, maar ook in de toekomst.

Ferrari Tipo 625

Bron: Sotheby’s

Kortom, de Ferrari Tipo 625 Monoposto uit 1954 is niet alleen een adembenemende auto om te zien, maar ook een stukje autosportgeschiedenis. Met zijn historisch belang, geauthenticeerde herkomst en geschiktheid voor racen is het een unieke toevoeging aan elke Ferrari-collectie. Bovendien biedt deze auto toekomstig potentieel door de uitbreiding van Ferrari’s Formule 1-erfenis. Als u op zoek bent naar iets speciaals en exclusiefs, dan is deze Ferrari Tipo 625 Monoposto absoluut de moeite waard.