U kent binnenkort de weelderige gangen van Garden Lodge betreden, het statige herenhuis gelegen in de chique wijk Kensington. In deze woning worden de muren doordrongen van een onmiskenbare muzikale erfenis. Het herenhuis, dat eens het toevluchtsoord was van de legendarische Queen-frontman Freddie Mercury, heeft nu zijn poorten geopend voor potentiële kopers. Dit gebeurt voor het eerst sinds de jaren tachtig. Dit historische moment markeert een keerpunt in de erfenis van een van ’s werelds grootste muzikale iconen en werpt een nieuwe blik op de nalatenschap van de betoverende artiest. Onder leiding van Mary Austin, Mercury’s voormalige geliefde en erfgenaam, wordt het huis aangeboden aan diegenen die een stukje muziekgeschiedenis willen bezitten. Dit iconische herenhuis staat te koop voor een vraagprijs van maar liefst € 35 miljoen.

Vorige veiling leverde Mary Austin al € 46,5 miljoen op

Mary Austin, de voormalige geliefde van Freddie Mercury, speelde een centrale rol in het leven van de legendarische zanger. Na zijn overlijden in 1991 werd het luxueuze herenhuis, waar Freddie Mercury zijn laatste adem uitblies, haar eigendom. Het is een erfenis die Mary Austin al schatrijk heeft gemaakt, nadat ze eerder al zijn persoonlijke bezittingen had verkocht en recht had gekregen op een groot deel van zijn postmortale inkomsten. Hun paden kruisten elkaar voor het eerst in 1969, vier jaar nadat Freddie Mercury, naar Engeland was verhuisd. Hoewel hun verloving nooit leidde tot een huwelijk, bleef Mary altijd aan Mercury’s zijde. Hij beschreef haar als zijn enige echte ware liefde. Volgens Mercury zou hij nooit op dezelfde manier verliefd kon worden op een man als op haar. Hun band was voor Mercury van onschatbare waarde en zijn toewijding aan haar is een wezenlijk onderdeel van zijn nalatenschap.

Mercury bewoonde Garden Lodge van 1980 tot aan zijn dood in 1991, en het interieur van het huis is vrijwel onveranderd gebleven sinds hij het achterliet. Naast het huis erfde Austin ook alle bezittingen van haar geliefde vriend, inclusief de rechten op zijn toekomstige inkomsten. Een aanzienlijk deel van deze inkomsten kwam voort uit het immense succes van de biografische film ‘Bohemian Rhapsody’. Wereldwijd bracht deze film zo’n € 829 miljoen op. Vorig jaar vond een memorabele veiling plaats van Mercury’s persoonlijke bezittingen. Tijdens deze veiling werden iconische items geveild zoals de zwarte piano waarop hij ‘Bohemian Rhapsody’ componeerde. De opbrengst van deze veiling overtrof alle verwachtingen en bedroeg maar liefst € 46,5 miljoen. Dit indrukwekkende bedrag werd verdeeld onder verschillende goede doelen, waaronder de Mercury Phoenix Trust, de Elton John AIDS Foundation, en natuurlijk, Mary Austin.

Freddie Mercury kocht de woning ooit voor € 584.000

Het volgende juweeltje dat te koop wordt aangeboden, is het herenhuis Garden Lodge in Londen. In de dertig jaar sinds het overlijden van de rockster heeft Mary Austin haar uiterste best gedaan om het huis te onderhouden. In een verklaring deelde ze haar sentimenten. Ze koestert vele warme herinneringen aan de tijd dat ze er woonde. Ze beschouwt het huis als een plaats van vrede en creativiteit. Nu het huis leeg staat, is ze van mening dat het tijd is om deze sfeer van rust door te geven aan de volgende eigenaar. De verkoop van deze woning belooft een unieke kans te zijn voor degenen die de erfenis van Freddie Mercury willen voortzetten.

De volgende persoon die Garden Lodge in handen krijgt, moet een aardig budget hebben. Het pand heeft in de loop der jaren aanzienlijk aan waarde gewonnen. Mary Austin en Freddie Mercury betaalde in de vroege jaren tachtig slechts € 584.000 voor het huis. Anno 2024 staat de vraagprijs op maar liefst € 35 miljoen. Dit landhuis wordt beschouwd als een waar stuk muziekgeschiedenis, met maar liefst 28 kamers. De woning beschikt over acht slaapkamers en twee woonkamers, evenals een prachtige Japanse geïnspireerde tuin. Het blijft echter grotendeels een mysterie wat zich achter de gevels bevindt. Foto’s van het interieur zijn namelijk schaars vanwege privacyredenen. Desondanks is het duidelijk dat Mary Austin geen haast heeft met de verkoop, aangezien ze financieel al ruimschoots binnen is.