Sunreef komt misschien wel met hun efficiëntste catamaran ooit. Het nieuwe model, de Ultima 77, is maximaal gestroomlijnd zodat de luchtweerstand minimaal is. De boot kan zo beter en energie-efficiënter presteren op zee. Doordat de boot niet te diep in het water ligt kunt u met gemak iedere jachthaven betreden. De Ultima 77 is de vijfde catamaran die Sunreef uitbrengt onder de Ultima lijn. De voorgangers van deze boot waren werkelijk waar al schitterend, maar deze boot overtreft alles. De boot is gefocust op de eisen van de nieuwe eigenaren. De boot is duurzamer, sneller en ruimer dan ooit tevoren.

Sunreef lanceert nieuwe catamaran met ultra-efficiënte batterijen die 30% lichter zijn

Sunreef is een scheepswerf in Gdansk, Polen. De scheepswerf werd opgericht door visionair Francis Lapp. Hij is de oprichter en eigenaar van het botenbedrijf.  Francis opende de scheepswerf in een stad met een lange traditie in de scheepsbouw en de meest geschoolde arbeidskrachten. Met de lancering van ’s werelds eerste 22 meter lange luxe oceaan catamaran met flybridge in 2003 begon Sunreef Yachts een nieuw tijdperk in de geschiedenis van de jachtbouw en leidde tot een verandering in de filosofie van multihull designs. Innovatie vormt de kern van de filosofie van Sunreef Yachts. De Sunreef Yachts-scheepswerf verlegde voortdurend de grenzen van het multihull design en introduceerde baanbrekende projecten die een frisse wind brachten in de botenwereld.

Sunreef Catamaran

Bron: Sunreef

Om aan de eisen van nieuwe eigenaren te voldoen beschikt de boot over een hightech dieselelektrische hybride motor. Deze motor is schoner en stiller dan de op gas aangedreven installaties. Daarnaast zijn op de boot superdunne en flexibele zonnepalen te vinden waarmee je de batterijen in de boot oplaadt. Alle Ultima’s bevatten ultra-efficiënte batterijen die 30% lichter zouden zijn dan andere systemen die vaak gebruikt worden in jachten. Hierdoor zou de snelheid en bereik van de boot vergroot worden. Sunreef deelde echter nog geen details over het totale bereik of de snelheid van de catamaran.

Flybridge met jacuzzi en lounges

De Sunreef-catamaran heeft een slanke romp die geoptimaliseerd om heerlijk te cruisen. Het gewicht, de aerodynamica en de balans zijn zorgvuldig aangepast zodat de boot zo min mogelijk last heeft van eventuele luchtweerstand. De romp van de catamaran is afgewerkt met een ultragladde verf. De verf aan de onderkant zorgt er voor dat de catamaran als het ware door de oceaan kan snijden. Volgens Sunreef kan de Ultima 77 ook worden uitgerust met computergestuurde draagvleugels. Hierdoor zou de boot over de golven kunnen vliegen, met minder weerstand en meer snelheid.

Sunreef Catamaran

Bron: Sunreef

Op de Sunreef-catamaran is plek voor werkelijk alles. De boot heeft een breedte van 8,2 meter en een lengte van 23,5 meter. Als eigenaar van de boot kunt u de volledige indeling van de boot naar wens indelen. Volgens Sunreef is werkelijk waar alles mogelijk, zo geven ze een optie met een prachtige mastersuite over de gehele breedte van de catamaran. Wanneer u ervoor kiest de boot efficiënt in te delen is er zeker plaats voor tien gasten op de boot. Naast uw gasten is er dan ook nog genoeg ruimte op de boot voor de crew van het schip. De mooiste feature van de Ultima 77 is zeker het uitgestrekte achterdek. Het achterdek beschikt over uitklapbare platforms, hierdoor heeft u extra ruimte om ultiem te genieten van de zon. Daarnaast zorgen de uitklapbare platformen voor een jetski garage. De flybridge van deze catamaran moeten we ook niet vergeten. Op de flybridge vindt u een heerlijke ruimte om te ontspannen met een jacuzzi en lounges. Op het voordek kunt u ook nog goed tot rust komen door de twee gigantische ligbedden.