De Mercedes-Benz 300 SL Roadster uit 1963, gehuld in een onberispelijke ’triple black’ afwerking, is niet zomaar een klassieke auto het is een icoon van exclusiviteit en vakmanschap. Met zijn zeldzaamheid en onderscheidende eigenschappen heeft deze auto de harten van verzamelaars en autoliefhebbers over de hele wereld veroverd. Van zijn uitzonderlijke rijervaring tot zijn kostbare restauratie, deze roadster belichaamt de tijdloze elegantie van de klassieke autowereld en trekt zowel bewonderaars als investeerders aan. Hij is nu voor miljoenen op de kop te tikken.

De triple black Mercedes-Benz 300 SL Roadster uit 1963

De triple black Mercedes-Benz 300 SL Roadster uit 1963 is een uiterst zeldzame klassieke auto die miljoenen dollars heeft gekost. Met zijn uitgemoorde lak tart hij de rigide opvattingen over goede smaak. Deze unieke auto is een gegeerd bezit onder verzamelaars en autoliefhebbers over de hele wereld.

Mercedes-Benz 300 SL Roadster

Uitzonderlijke kenmerken

De roadster is een van de 1.858 softtopmodellen van de W198 II-generatie die tussen 1957 en 1963 zijn geproduceerd. Het is dus een zeer exclusieve verschijning op de weg. Wat deze auto extra bijzonder maakt, is dat hij is uitgerust met een beter chassis, ophangingen die overstuur verminderen en standaard schijfremmen op vier wielen. Dit zorgt voor een nog betere rijervaring en optimale veiligheid.

Onberispelijke restauratie

Deze specifieke Mercedes-Benz 300 SL Roadster wordt aangekondigd als een van de best bewaarde en origineel overgebleven exemplaren. Hij heeft een volledige herbouw ondergaan, waarbij de 2,9-liter zescilinder in lijn volledig is gereviseerd. Daarnaast heeft de auto ook een blanke metalen overspuiting gekregen, wat zorgt voor een onberispelijke uitstraling.

Mercedes-Benz 300 SL Roadster

De restauratie van deze klassieke auto was niet goedkoop. De eigenaar heeft maar liefst $ 250.000 geïnvesteerd om ervoor te zorgen dat de auto weer in topconditie verkeert en zijn oorspronkelijke glorie hersteld is.

Deze unieke auto trekt niet alleen de aandacht van autoliefhebbers, maar ook van investeerders. Klassieke auto’s zoals deze worden vaak gezien als waardevaste beleggingen die in waarde kunnen stijgen na verloop van tijd. De verwachting is dat deze Mercedes op de veiling tussen de $ 2,4 miljoen en $ 2,7 miljoen gaat opleveren.