Bij jachtenbouwer Koninklijke Hakvoort in Monnickendam ligt wel een heel bijzonder superjacht. Het superjacht, Asia, ligt al drie weken in de haven van Monnickendam en torent hoog boven alles uit. Het jacht is maar liefst 61 meter lang en vier dekken hoog. De nieuwe eigenaar van dit superjacht kan heerlijk genieten in het zwembad en kan zijn hele vriendengroep op de boot uitnodigen, het jacht beschikt namelijk over zestien gastenverblijven. Echter hangt er nog een groot vraagteken boven dit superjacht, niemand weet wie de nieuwe eigenaar van het nieuw gebouwde jacht is. Het blijft dan ook de vraag welke miljardair dit prachtige superjacht komt ophalen.

Tweede jacht voor anonieme eigenaar

Het enorme jacht fungeert momenteel vooral als toeristische trekpleister. Vanaf ver kunt u al het enorme jacht boven de vissershuisjes en andere boten uitsteken. Het ter water brengen van het jacht was een waar spektakel voor de inwoners van het havenplaatsje. De Monnickendammers verzamelden zich rondom de haven en zagen hoe sleepboten superjacht Asia door het water trokken. De inwoners en het jachtwerf zelf uit Monnickendam willen echter niets loslaten over de nieuwe steenrijke eigenaar. De opdrachtgevers hechten veel waarde aan hun privacy en daarom is het not done om deze informatie vrij te geven. Een ding werd wel bekend gemaakt, de bemanning van de boot zou uit minimaal tien man bestaan.

Jacht Asia

Bron: Hakvoort

De inwoners van het stadje speculeren over wie de mogelijke eigenaren van het schip zouden kunnen zijn. Een inwoner denkt dat het schip bestemd is voor een Russische oligarch en dat vanwege de oorlog het schip nog niet is opgehaald. De scheepsbouw is erg belangrijk voor het stadje, de schepenbouw is een waar unicum. Het brengt veel werkgelegenheid voor zowel bewoners van het dorp als buitenstaanders. Uiteindelijk verklapt een inwoner uit Monnickendam dat het vermoeden over de Rus niet klopt. Volgens de inwoner zou de nieuwe eigenaar een rijke Amerikaan zijn. Het zou zijn tweede schip zijn, zijn eerste schip was 45 meter. Het zou nu dus tijd zijn voor een upgrade met een jacht van 61 meter.

Superjacht Asia biedt ruimte voor 16 gasten en 16 bemanningsleden

Project Asia is gebouwd in de haven van Monnickendam onder toezicht van het team van ‘Moran Yacht & Ship’. Het team van ‘Sinot Yacht Architecture & Design’ verzorgde zowel het interieur- als exterieurontwerp. Ze ontworpen de boot met een teakdek, een stalen romp en een aluminium superstructure. In de machinekamer vindt u twee Caterpillars 3512E HD van 1350 kW bij 1600 toeren. De eigenaar kan ook aardig het gaspedaal indrukken op open zee met zijn jacht. Het jacht beschikt namelijk over een topsnelheid van 15,3 knopen, wat omgerekend bijna 30 km/h is. Voor een jacht van 61 meter is dit zeker geen verkeerde score.

De nieuwe eigenaar kan accommodatie bieden aan 16 gasten en 16 bemanningsleden op zijn nieuwe superjacht. Op het achterste dek van het superjacht kunt u een massageruimte, een Hamman en een ruime beachclub vinden. Op het brugdek van de boot vindt u het stuurhuis, diverse faciliteiten voor de kapitein, een uitgebreide sportschool en heerlijke zit plekken waar u kunt genieten van de buitenlucht. Op het zonnedek van superjacht Asia kunt u ultiem genieten van de luxe en comfort. Hier vindt u namelijk een heerlijk zwembad, inclusief ligbedden, zitplaatsen en een bar. Aan beide zijden van de boot bevinden zich tender garages en uitgangen. Het is dus een jacht waar u ultiem kunt genieten, samen met al uw vrienden aan boord. Door de grote motoren is het jacht geschikt om verre afstanden af te leggen en kunt u dus genieten van heerlijke tripjes.