Een onverwachte gebeurtenis deed eind januari het normaal zo relatief rustige Almere opschrikken toen de politie een inval deed in een woning en een schokkende ontdekking deed. De politie vond in een woning miljoenen aan cashgeld. De gebeurtenis vond plaats in de wijk Almere-Haven, waar de rust werd verstoord door de aanwezigheid van de politie. De inval, die plaatsvond op woensdagavond 24 januari, werd pas afgelopen vrijdag openbaar gemaakt. De politie maakte bekend wat er precies was aangetroffen in de woning. De reden voor de inval was het vermoeden van mogelijke aanwezigheid van verdovende middelen in de betreffende woning.

Politie vindt bij inval voor miljoenen aan goederen in woning Almere

Wat de politie aantrof tartte uiteindelijk alle verwachtingen. De politie vond ruim 200 kilogram aan verdovende middelen in de woning in Almere. Het vermoeden klopte, maar hier bleef het niet bij. De politie vond in de woning een enorme hoeveelheid aan contant geld. Ze vonden maar liefst € 8 miljoen in cash. Alsof dit allemaal nog niet verbijsterend genoeg was, lag er ook een horloge met een waarde van zo’n € 500.00 in de woning. De enorme omvang van het geldbedrag en de aanzienlijke hoeveelheid verdovende middelen brachten de politie ertoe om tijdens de actie de zogeheten Bewakingseenheid in te zetten. Gewapend met zware wapens bewaakten de eenheid de woning in Almere gedurende de inval. Bovendien cirkelde een politiehelikopter geruime tijd boven het huis om de veiligheid te waarborgen.

Na de succesvolle inval zijn de in beslag genomen goederen vernietigd door de politie. Het gevonden cashgeld met een waarde van ruim € 8 miljoen zal terugvloeien naar de Nederlands Staat, dit werd aangekondigd door de politie. Welk horloge het precies was en wat hiermee gaat gebeuren maakte de politie niet bekend. De twee verdachten die bij de inval werden aangehouden zijn een 36-jarige man uit Amsterdam en een 64-jarige man uit Almere. Deze verdachten zitten momenteel nog vast en zullen voorlopig nog zeker 90 dagen in hechtenis blijven. Het onderzoek naar hun betrokkenheid bij deze schokkende vondst is nog gaande en zal nog wel even voortduren.

Politie druk bezig op de achtergrond

Dit is echter niet de enige inval die de politie moest verrichten in Almere afgelopen tijd. De politie deed namelijk ook een inval in een andere woning in Almere-Haven. Tijdens deze inval troffen ze een aanzienlijke hoeveelheid verdovende middelen en contant geld aan. Vier personen zijn gearresteerd naar aanleiding van een onderzoek dat werd gestart op basis van informatie over een louche handel door een individu. De inval vond vorige week woensdag, 7 februari, plaats. In de woning troffen de agenten een ruim assortiment aan criminele voorwerpen, waaronder hennep, geld, telefoons, een machete en zelfs een vuurwapen. De vier verdachten zitten momenteel nog in hechtenis, de politie sluit niet uit dat er meer arrestaties zullen volgen.

Het onderzoek, dat maanden in beslag heeft genomen, werd door de wijkagent van Almere-Haven geprezen op sociale media. Hij benadrukte dat dit een voorbeeld is van het vaak onzichtbare werk van de politie: “Hieronder wederom een voorbeeld dat ons werk niet altijd direct zichtbaar is. Ik krijg wel eens te horen dat wij als politie niks doen met informatie over verdovende middelen. Dat is niet waar! Vaak is ons onderzoek niet zichtbaar, maar gebeurt er achter de schermen wel degelijk wat.”