Een ultrazeldzame BMW Z1 roadster uit 1990 met schuifdeuren wordt later deze week in Parijs geveild door Artcurial. Met slechts 100 kilometer op de teller is dit gestroomlijnde exemplaar er een van de slechts 500 die werden geleverd met een hardtop in bijpassende kleur.

Zeldzame BMW Z1 roadster moet meer dan een ton opbrengen

De Z1 was de debuutroadster uit de Z-serie en de eerste BMW met schuifdeuren die verticaal in de dorpels terugtrokken. Hij wordt ook geleverd met verwijderbare kunststof carrosseriepanelen, waardoor een uniek en ongebruikelijk ontwerp ontstaat.

BMW Z1 Roadster

Aangedreven door een 2,5-liter zescilinder lijnmotor uit de E30-generatie 325i, kan hij 168 pk en 164 Nm koppel genereren. Met een tijd van 0-100 km/uur van 7,9 seconden en een topsnelheid van 210 km/uur biedt de Z1 indrukwekkende prestaties.

Zeldzame Wiesman hardtop

Dankzij deze zeldzame eigenschap, uitgerust met een in bijpassende kleur bijpassende Wiesman-hardtop, kan het voertuig in een coupé worden getransformeerd. De hardtop is een unieke toevoeging, aangezien er slechts 500 Z1’s bij geleverd zijn.

BMW Z1 Roadster

De Z1 roadster zal naar verwachting worden aangeboden tijdens de Artcurial’s “Rétromobile 2024”-veiling in Parijs, met een verwachte prijsklasse van € 100.000 tot € 150.000. Geïnteresseerde kopers kunnen de verkoop op 2 en 3 februari bijwonen en moeten bereid zijn minstens het dubbele van de oorspronkelijke stickerprijs uit te geven.

Originele aandrijflijnoptie

De Z1 werd geleverd met één aandrijflijnoptie: een 2,5-liter zescilinder lijnmotor gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak. Deze aandrijflijnconfiguratie levert evenwichtige prestaties voor de roadster.

Deze Z1 verkeert in topvorm en heeft de afgelopen 34 jaar slechts 100 kilometer gereden. De onberispelijke staat is een opmerkelijk bewijs van zijn zeldzaamheid en wenselijkheid als verzamelobject.

De veiling van de BMW Z1 roadster uit 1990 zal verzamelaars aantrekken die geïnteresseerd zijn in unieke en zeldzame auto-items. Met zijn innovatieve ontwerp en lage kilometerstand biedt hij een aantrekkelijke kans voor liefhebbers.