Een ongerestaureerde Ferrari 250 Testa Rossa uit 1957 werd onlangs voor een aanzienlijk bedrag verkocht tijdens een particuliere verkoop, gefaciliteerd door Gooding & Company.

Zeldzame Ferrari 250 Testa Rossa levert op veiling miljoenen op

De Ferrari 250 Testa Rossa, chassisnummer 0704 TR, heeft een indrukwekkende racegeschiedenis. In 1958 behaalde de auto overwinningen in de 12 uur van Sebring en de 1000 km van Buenos Aires. Deze prestaties hebben bijgedragen aan de legendarische status van dit model.

Nadat de auto uit de racescene verdween, bevond hij zich van 1967 tot 1997 in de Henry Ford Museum Collection. Tijdens deze periode werd hij ook tentoongesteld op het prestigieuze Pebble Beach Concours d’Elegance in 2014.

Opmerkelijke staat en waardespeculatie

Wat dit specifieke exemplaar zo bijzonder maakt, is zijn volledig ongerestaureerde staat. Het is het enige bestaande exemplaar dat nog steeds in vrijwel dezelfde staat verkeert als toen het voor het laatst racete.

Dit zorgt ervoor dat liefhebbers en verzamelaars geïntrigeerd zijn door deze auto, omdat het hen een kans biedt om een ​​stukje geschiedenis te bezitten dat nauw verbonden is met het gouden tijdperk van Ferrari’s race-imperium.

Hoewel de exacte verkoopprijs niet bekend is, zijn er gefundeerde gissingen dat de koper tussen de $ 20 en $ 40 miljoen heeft betaald voor chassisnummer 0704 TR. Dit illustreert duidelijk de immense waarde die aan dit unieke voertuig wordt toegekend.

Torenhoge waarden en eerdere verkopen

De waarden van deze bolide zijn in de afgelopen jaren enorm gestegen. Momenteel variëren de prijzen voor deze klassieke auto’s van $ 27 miljoen tot maar liefst $ 46 miljoen.

Een ander exemplaar uit 1957 werd in 2014 op een veiling verkocht voor een recordbedrag van $ 40 miljoen, wat aantoont hoezeer verzamelaars bereid zijn te betalen om een ​​stukje automobiele geschiedenis in handen te krijgen.

Voor autoliefhebbers en investeerders blijven klassieke Ferrari’s zoals de 1957 Ferrari 250 Testa Rossa zeer gewilde objecten. De beperkte beschikbaarheid en historische waarde maken ze tot waardevolle bezittingen, die zowel financiële als emotionele voldoening bieden aan hun eigenaren.