Bugatti komt met een wel hele bijzondere Chiron. De Bugatti Hommage T50S, is een eerbetoon aan de legendarische Type 50S, die 90 jaar geleden de eerste Le Mans-race van het bedrijf reed. Deze speciale editie combineert het erfgoed van Bugatti met de modernste technologieën en luxe, waardoor het een unieke verschijning is op de wegen van vandaag. Met een krachtige motor, aangepaste details en een knipoog naar het verleden, belichaamt de Hommage T50S de geest van Bugatti’s racegeschiedenis in een hedendaags jasje.

De Bugatti Hommage T50S heeft een indrukwekkend vermogen van 1578 pk

Eerder gaf Bugatti-CEO Mate Rimac al een preview van de gloednieuwe bolide. De Bugatti Hommage T50S wordt aangedreven door een verbluffende quad-turbo W16-motor, een ware krachtpatser die de grenzen van prestaties verlegt. Met een indrukwekkend vermogen van 1578 pk onder de motorkap, ontketent deze motor een adembenemende acceleratie en een sensationele snelheid die elke bestuurder op het puntje van zijn stoel houdt. Het kloppende hart van deze machine belichaamt Bugatti’s compromisloze streven naar perfectie en biedt een rijervaring die de zintuigen prikkelt en de adrenaline doet stromen. Of het nu gaat om het doorklieven van de open weg of het veroveren van het racecircuit, de Bugatti Hommage T50S is een meesterwerk van technische innovatie en pure kracht, waardoor elke rit een onvergetelijk avontuur wordt.


De Bugatti Type 50S was een opmerkelijke auto vanwege zijn prestaties en technologische innovaties voor zijn tijd. Het was de auto die Bugatti in 1931 gebruikte voor zijn eerste aanval op de legendarische 24 uur van Le Mans-race. Met een krachtige 5.0-liter supercharged V8-motor die 247 pk (250 PS) leverde, was de Type 50S een krachtpatser op de weg. Bovendien werd zijn aerodynamische ontwerp gevierd vanwege zijn snelheid op de lange rechte stukken van Le Mans. Hoewel de Type 50S uiteindelijk geen succes behaalde in Le Mans, legde het de basis voor latere Bugatti-raceauto’s en is het vandaag de dag nog steeds bewonderd om zijn technische excellentie en prestaties.

Chiron doordrenkt met de geest van de legendarische Bugatti Type 50S

De Bugatti Hommage T50S is doordrenkt met de geest van de legendarische Bugatti Type 50S, en ademt een tijdloze elegantie uit die doet denken aan een glorieuze era van racen en luxe. De met de hand geschilderde ‘5’ op elke deur en het klassieke grille mesh, is een eerbetoon aan het rijke erfgoed van Bugatti en zijn illustere verleden op het circuit. Maar het ontwerp van de Hommage T50S gaat verder dan alleen nostalgische details. Subtiele accenten zoals het ‘Le Mans 1931’-opschrift en de met ‘Perlée’-afwerking verfraaide motoromtrek voegen een vleugje verfijning toe aan het ontwerp, waardoor de Hommage T50S een waar kunstwerk op wielen wordt.

bugatti-Bugatti-Hommage-T50S-eerbetoon

Bron: Bugatti

Met zijn beperkte productieaantal belichaamt de Bugatti Hommage T50S niet alleen exclusiviteit, maar ook erfgoed. Elke geproduceerde auto is een eerbetoon aan Bugatti’s rijke racegeschiedenis en een waar kunstwerk op wielen. Het selecte aantal exemplaren zorgt ervoor dat elke Bugatti Hommage T50S een zeldzaam en begerenswaardig bezit is.