Twee prachtige grachtenpanden, Keizersgracht 435 en 437, bieden een zeldzame kans om te wonen en te werken in het historische hart van Amsterdam. Met hun rijke geschiedenis, statige architectuur en ruime mogelijkheden zijn deze monumentale panden unieke juweeltjes aan de prestigieuze Keizersgracht. Na jarenlang dienst te hebben gedaan als centrum van bedrijvigheid en wonen, staan ze nu klaar voor een nieuwe fase, en wachten ze op hun volgende bewoner die het stokje van hun rijke verleden overneemt. De nieuwe eigenaar moet echter over een flink budget beschikken want deze parels staan te koop voor maar liefst € 13 miljoen.

Na 120 jaar tijd voor nieuwe bewoners

Op de prestigieuze Keizersgracht, tussen de charmante Leidsegracht en de levendige Leidsestraat, bevinden zich op Funda twee opmerkelijke grachtenpanden die een rijke geschiedenis belichamen. Het eerste pand, gelegen op nummer 435, betreft een buitengewoon exemplaar van een grachtenhuis, met een oppervlakte van circa 1030 m², gelegen op eigen grond en omringd door een weelderige, zonnige tuin met een sfeervol tuinhuis achterin. Dit rijksmonument, dat in 1686 in opdracht van Frederik van Loon werd gebouwd, vertegenwoordigt een zeldzaam stukje historisch erfgoed in het hart van Amsterdam.

Gedateerde grachtenpanden in Amsterdam kosten op Funda € 13 miljoen

Bron: Funda

Op een steenworp afstand bevindt zich het tweede pand op nummer 437, eveneens een bijzonder grachtenpand van circa 408 vierkante meter op eigen grond, met een diepe tuin en een pittoresk tuinhuisje. Dit rijksmonument, daterend uit 1654, staat bekend om zijn unieke architectonische details en zijn prominentie binnen de historische grachtengordel van Amsterdam. Beide panden bieden een zeldzame kans om te wonen in een historisch stukje Amsterdam en worden na 120 jaar voor het eerst weer beschikbaar gesteld voor nieuwe bewoners. Deze grachtenhuizen bieden een veelzijdige leefomgeving die geschikt is voor diverse doeleinden, variërend van wonen en werken tot het herbergen van galerieën en ateliers.

Grachtenpanden zijn voorbeelden van de klassieke Amsterdamse architectuur

Het historische pand aan de Keizersgracht 435, dat dateert uit 1686, is een voorbeeld van de klassieke Amsterdamse architectuur uit de zeventiende eeuw. Met zijn karakteristieke gevel en statige entree straalt het pand een tijdloze elegantie uit. Binnenin biedt het huis een ruime en doordachte indeling, met een souterrain dat is ingericht als leefkeuken en voorkamer, en een bel-etage met luxe stijlkamers aan zowel de tuinzijde als de gracht. Op de daaropvolgende verdiepingen bevinden zich diverse vertrekken die flexibel kunnen worden ingedeeld voor wonen, werken of galerieruimte, terwijl de diepe tuin met tuinhuisje achterin een idyllisch toevluchtsoord biedt in het bruisende centrum van Amsterdam.

Gedateerde grachtenpanden in Amsterdam kosten op Funda € 13 miljoen

Bron: Funda

Het naastgelegen grachtenhuis aan de Keizersgracht 437, een rijksmonument uit 1654, vertoont een vergelijkbare grandeur en schoonheid. Met zijn imposante gevel en historische details ademt dit pand eveneens de rijke geschiedenis van de stad. Binnenin biedt het huis een veelzijdige indeling, met een souterrain dat is voorzien van grote multifunctionele ruimten en een bel-etage met een stijlkamer aan de tuinzijde en een royale woonkamer aan de gracht. Net als zijn buurman beschikt ook dit huis over meerdere verdiepingen met slaapkamers en badkamers, evenals een diepe tuin met een sfeervol tuinhuisje.

Voor meer foto’s en informatie kunt u de volledige advertentie bekijken via Funda.