De Karlmann King is het toppunt van extravagantie en exclusiviteit. Deze unieke SUV tart de conventies met zijn kogelvrije carrosserie en cyberpunk-geïnspireerde ontwerp. Met een prijskaartje dat de zeven cijfers ruimschoots overschrijdt, is deze SUV een symbool van extravagantie en exclusiviteit. Elk detail van deze op maat gemaakte wagen, vervaardigd door een team van meer dan 1800 professionals, straalt perfectie uit. Iedere Karlmann King is een op maat gemaakt wonder, afgestemd op de grillen van zijn eigenaar. Hoewel zijn topsnelheid niet de hoogste is, biedt de Karlmann King ongeëvenaarde luxe op elke reis.

Karlmann King lijkt bijna rechtstreeks uit een futuristische film geplukt

De Karlmann King, beschouwd als de buitensporigste SUV ter wereld, is een verschijning die je niet zou verwachten op je dagelijkse route. Met zijn robuuste en imposante aanwezigheid lijkt het bijna alsof deze SUV rechtstreeks uit een futuristische film is geplukt. Maar achter zijn opvallende uiterlijk schuilt een indrukwekkende functionaliteit. Deze unieke wagen weegt ruim zes ton en is zelfs gepantserd, waardoor het een ideale schuilplaats zou zijn in geval van verwoesting. Ondanks zijn torenhoge prijs, die ruim in de zeven cijfers loopt, gelooft Karlmann dat de overvloed aan luxe en innovatieve functies deze investering rechtvaardigt.

Hoewel de Karlmann King op het eerste gezicht lijkt op een geüpgraded Batmobile, biedt de Europese fabrikant de mogelijkheid om een op maat gemaakte versie van deze auto te creëren, speciaal voor jou. Deze unieke benadering stelt eigenaars in staat om hun voertuig volledig aan te passen aan hun persoonlijke voorkeuren en behoeften. Wat luxe betreft, biedt de Karlmann King vrijwel alles wat je maar kunt bedenken. Om te beginnen wordt de buitenkant van de King vervaardigd met behulp van een combinatie van koolstofvezel en staal, wat zorgt voor een optimale balans tussen kracht en lichtgewicht ontwerp. Als extra optie is gepantserde bescherming beschikbaar, hoewel dit wel een flinke meerprijs met zich meebrengt van $ 300.000.

398 pk sterke 6,8-liter V10-motor met slechts een topsnelheid van 140 km/u

De Karlmann King onderscheidt zich op elk vlak van een reguliere SUV, zelfs volgens moderne EV-standaarden, dankzij zijn asymmetrische en cyberpunk-achtige stijl. Maar het is niet alleen het uiterlijk dat indruk maakt. Het interieur van de Karlmann King is volledig aanpasbaar, waardoor eigenaren vrij zijn om hun verbeelding de vrije loop te laten. Van een privékluis tot een PlayStation-console, satelliettelefoons en tv’s, tafels en zelfs een koelkast, er zijn vrijwel geen grenzen aan wat je kunt toevoegen. En als kers op de taart is er zelfs een volledig uitgeruste bar aan boord, voor diegenen die zich afvroegen wat er nog meer mogelijk was.

Karlmann King

Bron: Karlmann

Ondanks de aanwezigheid van een 398 pk sterke 6,8-liter V10-motor, heeft de Karlmann King slechts een topsnelheid van 140 km/u. Dit komt voornamelijk door het aanzienlijke gewicht van deze SUV, met al zijn hoogwaardige interieur en carrosserie. Maar ondanks de lagere snelheid, kun je ongetwijfeld genieten van de weelde die deze SUV te bieden heeft. Karlmann vermeldt dat het een team van meer dan 1800 mensen heeft die zorgvuldig elk order voor een Karlmann King uitkiezen en eraan werken. Het bedrijf streeft er ook naar om de status van de SUV schaars te houden, zodat elke Karlmann King uniek is. Daarom is het de duurste SUV ter wereld.