Een onverwachte alliantie tussen Hollywood-grootheid Leonardo DiCaprio en de Nederlandse ondernemer Wouter Draijer heeft de wereld van duurzame energie op zijn kop gezet. Met een indrukwekkende investering van meer dan € 50 miljoen heeft DiCaprio zijn steun toegezegd aan Solarmente, een innovatief zonnepanelenbedrijf dat huishoudens in Spanje van groene energie voorziet. Deze ongekende stap, gedreven door DiCaprio’s passie voor het milieu, belooft niet alleen de groei van Solarmente te versnellen, maar ook een krachtig signaal af te geven aan de wereldwijde gemeenschap over de urgentie van klimaatactie.

Leonardo DiCaprio investeert € 50 miljoen in bedrijf van Wouter Draijer

De wereldberoemde superster Leonardo DiCaprio’s is diep betrokken in milieukwesties en streeft voortdurend naar concrete oplossingen voor klimaatverandering. Als bekend klimaatactivist en voorvechter van duurzaamheid heeft DiCaprio herhaaldelijk zijn steun uitgesproken voor projecten die een positieve impact hebben op het milieu en de toekomst van onze planeet. De keuze voor Solarmente als ontvanger van zijn aanzienlijke investering is gebaseerd op het geloof van DiCaprio in de effectiviteit van het bedrijf om zonne-energie toegankelijker te maken voor een breder publiek, waardoor meer mensen kunnen bijdragen aan een groenere toekomst.

Leonardo DiCaprio heeft zijn miljoeneninvestering gestoken in Solarmente, een vooruitstrevend zonnepanelenbedrijf opgericht door de Nederlandse ondernemer Wouter Draijer. Solarmente, gevestigd in Barcelona en opgericht in 2020, biedt via een innovatief abonnementsmodel zonnepaneleninstallaties en -controles aan huis aan. Het bedrijf streeft ernaar om zonne-energie toegankelijk te maken voor een breder publiek, vooral in Spanje dat beschikt over een overvloed aan zonlicht, maar waar de opstartkosten voor zonnepanelen voor velen een obstakel vormen. Draijer’s visie op Solarmente, gecombineerd met DiCaprio’s passie voor milieubehoud, heeft geleid tot deze baanbrekende samenwerking die het potentieel heeft om de transitie naar groene energie te versnellen en een blijvende impact te hebben op de strijd tegen klimaatverandering.

Wouter Draijer wil dit jaar 10.000 Spaanse huishoudens voorzien van zonnepanelen

Het zaadje voor Solarmente werd geplant in het brein van Wouter Draijer in 2018, toen hij zijn studie aanvatte in Barcelona. Als Nederlander keek Draijer met verbazing naar de Spaanse huizen waar zonnepanelen ontbraken, ondanks de overvloedige zonneschijn die het land te bieden heeft. Het viel hem op dat de hoge opstartkosten veel Spanjaarden weerhielden om te investeren in zonne-energie, wat resulteerde in een onderbenutting van het potentieel van duurzame energiebronnen. Dit inzicht vormde de inspiratie voor Draijer om Solarmente te bedenken, met als doel het abonnementsmodel te introduceren als een oplossing voor dit probleem.

De investering van Leonardo DiCaprio komt op een cruciaal moment voor Solarmente dat vorig jaar werd geconfronteerd met uitdagingen als gevolg van nieuwe belastingen op groene energie door de Spaanse regering. Deze onverwachte financiële tegenslagen hebben de groeiplannen van Solarmente vertraagd en benadrukken de noodzaak van externe ondersteuning. Wouter Draijer erkent dat de investering van DiCaprio niet alleen een welkome kans biedt, maar ook essentieel is als buffer tegen toekomstige onvoorziene obstakels. Met de steun van DiCaprio streeft Solarmente ernaar zijn activiteiten uit te breiden en dit jaar nog eens 10.000 Spaanse huishoudens van zonnepanelen te voorzien.