Lexus, het hoogwaardige automerk van Toyota, heeft een nieuwe weg ingeslagen. Met trots kondigen ze de nieuwste toevoeging aan hun luxueuze maritieme assortiment aan: de LY680 Luxury Yacht. Hoewel Lexus traditioneel geassocieerd wordt met luxe auto’s, hebben ze zich sinds de afgelopen decennia ook toegelegd op de productie van hoogwaardige boten, onder leiding van de Toyota Marine Department. Het idee van deze nieuwe creatie is simpel, een toevluchtsoord te bieden midden op zee, waar veeleisende klanten kunnen genieten van vrijheid en comfort. Met opvallende verbeteringen, zoals een uitgebreide flybridge en een vergroot zwemplatform, belooft de LY680 van Lexus een indrukwekkende ervaring op het water te bieden.

Lexus onthult LY680 Luxury Yacht

Lexus, de bekende producent van luxe auto’s, heeft recentelijk een opmerkelijke stap gezet buiten haar traditionele domein met de onthulling van de LY680 Luxury Yacht. Met deze gedurfde zet start een nieuw hoofdstuk voor Lexus, waarbij het merk zijn horizon verbreedt en vol vertrouwen de wereld van luxe jachten betreedt. De LY680 is niet zomaar een jacht, het is een symbool van vrijheid, comfort en verfijning op het water, bedoeld om zelfs de meest veeleisende klanten tevreden te stellen. Met dit prestigieuze pronkstuk brengt Lexus haar toewijding aan excellentie tot nieuwe hoogten, waarbij het streven naar perfectie zich uitstrekt tot ver buiten de grenzen van de automobielindustrie.

Lexus LY680

Bron: Lexus

De LY680 onderscheidt zich door een reeks indrukwekkende functies die zorgvuldig zijn ontworpen om het comfort en de luxe aan boord te maximaliseren. Een van de meest opvallende kenmerken is de uitgebreide flybridge, die met maar liefst 1,4 meter is verlengd vergeleken met zijn voorgangers. Deze ruime flybridge biedt niet alleen extra ruimte voor ontspanning, maar is ook voorzien van een luxueuze loungesofa en een barbecue grill, waardoor gasten kunnen genieten van heerlijke maaltijden terwijl ze genieten van het uitzicht op zee. Bovendien is het zwemplatform van de LY680 met 0,7 meter vergroot, waardoor het beter tegemoetkomt aan offshoreactiviteiten zoals zwemmen en watersporten. Deze vergrote ruimte biedt niet alleen meer comfort, maar versterkt ook de algehele ervaring aan boord, waardoor de LY680 een ongeëvenaarde luxe en vrijheid op het water biedt aan haar passagiers.

Jacht met een prijskaartje van boven de $ 4 miljoen

De LY680 biedt luxueuze accommodaties voor haar gasten, met in totaal drie kamers die plaats bieden aan zes bedden. Deze ruime en elegant ingerichte kamers zorgen voor een comfortabel verblijf aan boord, waarbij gasten kunnen genieten van alle gemakken van thuis terwijl ze omringd worden door de serene schoonheid van de zee. Met voldoende ruimte voor in totaal 15 passagiers aan boord, is de LY680 ideaal voor zowel intieme reizen met vrienden en familie als voor grotere groepen die op zoek zijn naar luxe en ontspanning. Wat de aandrijving betreft, de LY680 is aangedreven door een paar indrukwekkende 1000 pk, 12,8-liter Volvo Penta IPS 1350 diesel motoren. Deze krachtige motoren bieden niet alleen uitstekende prestaties, maar ook een soepele en stabiele vaart, zelfs bij hoge snelheden en ruwe zeeën.

Lexus LY680

Bron: Lexus

De productie van de LY680 is gepland om van start te gaan in 2026, waarbij Lexus zich klaarmaakt om haar nieuwste pareltje aan de wereld te presenteren. Met een verwachte prijs die waarschijnlijk boven de $ 4 miljoen zal liggen, gaat de LY680 verder waar zijn voorganger, de LY650 Luxury Yacht, gebleven is. Met een prijskaartje van $ 3,7 miljoen voor de LY650, kunnen we alleen maar verwachten dat de LY680 nog exclusiever en prijziger zal zijn, gezien de indrukwekkende verbeteringen en toevoegingen die zijn aangebracht aan dit nieuwe model.