Een majestueuze villa aan de kust nabij New York pronkt op de vastgoedmarkt met een verbluffende vraagprijs van $ 35 miljoen, omgerekend € 32 miljoen. Echter, potentiële kopers dienen gewaarschuwd te worden. Deze droomwoning komt met een reeks juridische complicaties en restricties. Het luxueuze onderkomen, eigendom van vastgoedmagnaat Harry Macklowe, is in de loop der jaren onderworpen aan talloze illegale verbouwingen, wat resulteerde in omvangrijke claims van de lokale overheid. Van weelderige aanbouwen tot een zwembad en een uitgestrekte tuin, het pand onderging een metamorfose onder de handen van Macklowe en zijn aannemers. De gemeente probeerde zijn verlangen naar uitbreiding vanaf het begin te beperken, wat leidde tot meer juridische problemen en boetes.

Harry Macklowe kreeg eerder een boete van € 2 miljoen

Een weelderige villa langs de Amerikaanse kust, in de nabijheid van New York, doemt op als een luxueuze aanbieding met een prijskaartje van maar liefst € 32 miljoen. Echter, achter deze schijnbare paradepaardje schuilt een verhaal van juridische complexiteit en ongeoorloofde bouwactiviteiten. De huidige eigenaar, vastgoedmagnaat Harry Macklowe, verwierf het pand, gelegen tussen de Georgica-vijver en de oceaan, als een stuk van het paradijs in 2017 voor een bescheiden bedrag van € 10 miljoen. Gedreven door een visie van grandeur en comfort, liet Macklowe geen gras over zijn ambitie groeien. Met behulp van een aannemer ontketende hij een stroom van bouwactiviteiten die resulteerden in meerdere uitbreidingen, inclusief een indrukwekkend zwembad, en een herontworpen tuin die het landgoed transformeerde tot een oase van weelde.

Macklowe’s geschiedenis met juridische twistpunten gaat verder dan alleen zijn recente vastgoedperikelen. Eerder kwam hij al in het vizier van justitie toen hij illegaal een gebouw in Manhattan liet exploderen, waarbij het leven van zijn buren in gevaar kwam. Deze roekeloze daad resulteerde in een boete van maar liefst € 2 miljoen, een bedrag dat hij als welgestelde projectontwikkelaar zonder aarzeling uit zijn eigen zak betaalde. Ondanks deze confrontatie met de wet wist Macklowe ternauwernood een gevangenisstraf te ontlopen, omdat justitie niet voldoende wettig bewijs kon verzamelen om zijn daden als crimineel te bestempelen. Zelfs beroemde buren, zoals Steven Spielberg, uitten bezwaren tegen zijn handelingen, met name zijn inbreuk op het natuurlijke landschap. Ook had hij eerder een confrontatie met de Amerikaanse beroemdheid Martha Stewart over beplanting.

Vraagprijs van majestueuze villa ligt ver buiten de realiteit

Het lijkt erop dat de 86-jarige vastgoedhandelaar eindelijk capituleert en op zoek gaat naar een koper voor zijn omstreden landgoed. Macklowe verloor al 21  juridische procedures voor deze majestueuze villa. Echter, de buitensporige vraagprijs van € 32 miljoen lijkt ver van de realiteit te liggen. Vanwege de lopende beslagleggingen en juridische kwesties die aan het pand kleven, is het vooruitzicht voor een potentiële koper niet rooskleurig. De nieuwe eigenaren mogen er dan ook niet in gaan wonen. De geschatte waarde van iets meer dan € 11 miljoen wordt voornamelijk toegekend aan de unieke ligging tussen het meer en de oceaan. Ondertussen blijven verschillende juridische geschillen en financiële verplichtingen de toekomst van de majestueuze villa onzeker maken.

Een opvallend element in dit verhaal is de aanwezigheid van de voormalige echtgenote van Macklowe aan de overkant van de vijver. Na een huwelijk van bijna zestig jaar gingen Linda en Harry in 2018 uit elkaar, wat resulteerde in een tumultueuze scheiding die de rechtbanken bezighield. Uiteindelijk besloot de rechter dat hun indrukwekkende kunstcollectie, bekend als de ‘Macklowe-collectie’, met werken van gerenommeerde kunstenaars zoals Jackson Pollock en Alberto Giacometti, in 2021 geveild moest worden, wat bijna € 670 miljoen opleverde. Als een vorm van opmerkelijke wraak liet Macklowe twaalf meter hoge foto’s van zichzelf en zijn zeventien jaar jongere Franse bruid op een van zijn gebouwen plaatsen, een daad die leek bedoeld om Linda te pesten.

Mocht u desondanks toch interesse hebben in de majestueuze woning, vindt u hier de advertentie.