De getallen 7, 11, 22, 29, 38 en Megaball 4 werden onthuld als de sleutel tot onvoorstelbare rijkdom in de staat New Jersey in de Verenigde Staten. Op dat moment veranderde het leven van een gelukkige winnaar voorgoed, toen ze de jackpot van de Mega Millions-loterij ter waarde van maar liefst $ 1,13 miljard in de wacht sleepten. Na een periode van maar liefst 30 opeenvolgende trekkingen zonder een grote winnaar viel de Mega Millions-jackpot eindelijk. De kansen om de hoofdprijs te winnen waren buitengewoon klein, met slechts ongeveer 1 op 302 miljoen kans op succes.

$ 1,13 miljard gewonnen met Mega Millions

Na de onthulling van de winnende nummers, verspreidde het nieuws van de jackpotwinst zich als een lopend vuurtje door de straten van New Jersey en ver daarbuiten. Hoewel de gelukkige winnaar niet noodzakelijkerwijs uit de staat New Jersey hoeft te komen, is wel bevestigd dat het winnende lot daar is verkocht. Deze opmerkelijke prestatie plaatst de Mega Millions-jackpot op de vijfde plaats in de lijst van hoogst uitgekeerde geldbedragen van deze loterij en op de achtste plaats in de ranglijst van alle loterijen in Amerika.

Californië houdt het record voor de hoogste uitkering ooit in Amerika. Op 7 november 2022 viel de jackpot van de Powerball-loterij op een lot uit Californië, wat resulteerde in een duizelingwekkend bedrag van $ 2,04 miljard. Ondanks de bekendmaking van de winnaar door de loterij, heeft de gelukkige winnaar ervoor gekozen om verdere informatie over zichzelf geheim te houden. Dit in schril contrast met de situatie in New Jersey, waar de winnaar van de Mega Millions-anoniem mag blijven dankzij een nieuwe wet.

Na belastingen jackpot teruggebracht tot slechts $ 537,5 miljoen

Na het sensationele nieuws van de jackpotwinst en de opwinding die het teweegbracht, keert de Mega Millions-loterij terug naar zijn normale gang van zaken. Voor de gelukkige winnaar liggen er nu belangrijke keuzes in het verschiet. De mogelijkheid om het geldbedrag in één keer te innen biedt een directe financiële windfall, maar na belastingen is er van dit enorme bedrag slechts $ 537,5 miljoen over.

Aan de andere kant kan de winnaar ervoor kiezen om het bedrag over een periode van 30 jaar te laten uitkeren, dan hoeft de winnaar alleen ieder jaar inkomstenbelasting te betalen. Terwijl de opwinding over de recente jackpotwinst vervaagt, staat het geldbedrag voor de volgende trekking weer op het standaardbedrag van $ 20 miljoen, klaar om nieuwe hoop en dromen te voeden bij loterijspelers overal ter wereld.