MrBeast staat op het punt om geschiedenis te schrijven met zijn meest ambitieuze project tot nu toe. Binnenkort zal hij het voortouw nemen in ‘de grootste game show in de geschiedenis’, een spectaculaire wedstrijd die een ongekende prijzenpot van maar liefst $ 5 miljoen belooft. Deze epische game show, genaamd Beast Games, zal worden uitgezonden op Amazon Prime en zal een ongekend aantal van 1000 deelnemers samenbrengen in een strijd om de indrukwekkende prijzenpot. Met deze immense prijzenpot van de game show wil MrBeast niet alleen zijn grenzen verleggen, maar ook zijn publiek laten zien dat YouTubers en content creators kunnen schitteren op andere platforms.

1000 deelnemers strijden voor $ 5 miljoen in show van MrBeast

James Stephen “Jimmy” Donaldson, beter bekend onder zijn online alias MrBeast, is een Amerikaanse YouTuber, online persoonlijkheid, ondernemer en filantroop. Jimmy heeft zich een weg gebaand naar het hart van miljoenen mensen over de hele wereld met zijn unieke mix van entertainment en altruïsme. Met zijn razendsnelle en hoogwaardige video’s, waarin uitgebreide uitdagingen en grote weggeefacties centraal staan, heeft hij een indrukwekkende online aanhang vergaard. Met meer dan 245 miljoen abonnees is hij de meest geabonneerde persoon op YouTube en zijn invloed strekt zich verder uit dan alleen zijn immense online aanwezigheid. MrBeast heeft zich ook onderscheiden als een gulle filantroop, die miljoenen dollars heeft gedoneerd aan goede doelen en gemeenschappen in nood. Met zijn grenzeloze creativiteit en toewijding aan het maken van impact blijft MrBeast een inspiratiebron voor velen over de hele wereld.

In een persbericht benadrukte MrBeast zijn vastberadenheid om de beste show mogelijk te maken en tegelijkertijd te bewijzen dat YouTubers en makers kunnen presteren op andere platforms. Tijdens een interview wakkerde hij de anticipatie voor zijn nieuwe serie aan door te verkondigen dat Beast Games als zijn normale video’s zullen zijn, maar dan nog eens 20 keer beter. Met geplande uitzending later dit jaar zal het programma maar liefst 1000 deelnemers bevatten die strijden om een ​​enorme prijzenpot van $ 5 miljoen.

Nieuw record voor de grootste prijs in de geschiedenis van gameshows

Deze indrukwekkende prijzenpot overtreft zelfs het jackpotbedrag van $ 4,56 miljoen van Squid Game: The Challenge en vestigt daarmee een nieuw record als de grootste prijs in de geschiedenis van gameshows. Terwijl het concept enigszins doet denken aan het populaire Netflix-programma Squid Game, benadrukte MrBeast stellig dat zijn gameshow niets zal lijken op het echte Squid Game. MrBeast vergeleek zijn aanstaande show Beast Games met Squid Game: The Challenge. Maar zegt dat zijn show in alles beter zal zijn dan de show van Netflix. Hij uitte zijn frustratie over bepaalde afleveringen van de Netflix-show, waarin hij klaagde dat er soms wel 25 minuten voorbij gingen met alleen maar scènes in de slaapzaal, zonder enige voortgang. De YouTuber benadrukte dat Beast Games een compleet ander concept zal zijn dan alles wat eerder is gedaan.

MrBeast benadrukt het contrast tussen het kijkgedrag op YouTube en dat van een televisieshow, waarbij hij opmerkt dat YouTube-kijkers vaak selectief zijn en snel naar een andere video gaan als ze niet direct worden gepakt. Hij gelooft dat in een show, zoals Beast Games, kijkers meer geneigd zijn om zich over te geven aan de reis en te genieten van onverwachte wendingen en verrassingen. Beast Games komt naar Amazon Prime in 240 landen en territoria wereldwijd. Hoewel de exacte releasedatum nog niet bekend is, belooft het programma een opwindende en onvoorspelbare ervaring te zijn voor kijkers over de hele wereld.