Het verhaal van Ortec, eens een bescheiden wiskundebedrijfje opgericht door vijf studenten, is uitgegroeid tot een indrukwekkend succesverhaal van ondernemerschap en groei. Met zijn hoofdkantoor langs de A12 bij Zoetermeer, heeft Ortec een prominente plaats verworven in de wereld van logistiek en data-gedreven besluitvorming. Nu, ruim veertig jaar na zijn bescheiden begin, staat het bedrijf op het punt een nieuwe mijlpaal te bereiken door uit te breiden naar de Amerikaanse markt.

De studenten geloofden in de kracht van wiskunde

Meer dan veertig jaar geleden begon Ortec als een bescheiden wiskundebedrijfje, opgericht door vijf ambitieuze studenten. Wat destijds begon als een bescheiden initiatief, groeide al snel uit tot een indrukwekkende onderneming die de logistieke sector ingrijpend zou veranderen. De vijf pioniers geloofden sterk in de kracht van wiskunde om complexe problemen op te lossen en besloten hun kennis toe te passen om bedrijven te helpen bij het optimaliseren van hun logistieke processen.

In de loop der jaren heeft Ortec aanzienlijke mijlpalen bereikt, waaronder het ontwikkelen van geavanceerde softwareoplossingen en het uitbreiden naar nieuwe markten over de hele wereld. Wat ooit begon als een eenvoudig idee onder een groep studenten, is uitgegroeid tot een gerespecteerde speler in de logistieke industrie, met een breed scala aan diensten en een indrukwekkende lijst van klanten. De geschiedenis van Ortec weerspiegelt niet alleen zijn opmerkelijke groei en succes, maar ook zijn voortdurende toewijding aan innovatie en het leveren van waarde aan zijn klanten.

Ortec gaat samenwerking aan met Amerikaanse investeringsmaatschappij

Onlangs heeft Ortec een strategische samenwerking aangekondigd met Battery Ventures, een vooraanstaande Amerikaanse investeringsmaatschappij. Deze samenwerking markeert een belangrijke mijlpaal voor Ortec en opent nieuwe deuren voor verdere groei en uitbreiding, zowel in Amerika als wereldwijd. De keuze voor Battery Ventures als partner is gebaseerd op gedeelde waarden, visie en expertise. Battery Ventures staat bekend om zijn sterke focus op technologie en software, wat perfect aansluit bij de activiteiten van Ortec op het gebied van geavanceerde logistieke oplossingen. Met deze samenwerking krijgt Ortec niet alleen toegang tot extra kapitaal en middelen, maar ook tot waardevolle expertise en netwerken in de Amerikaanse markt.

Ortec heeft in de afgelopen decennia een indrukwekkende wereldwijde aanwezigheid opgebouwd, met klanten in maar liefst dertien landen over de hele wereld. Met meer dan 1200 klanten, waaronder toonaangevende namen als ASML, Heineken, Coca-Cola Enterprises en Albert Heijn, heeft het bedrijf zich gevestigd als een vertrouwde partner in de logistieke sector. Door geavanceerde data-analyse en softwareoplossingen helpt Ortec deze klanten om complexe logistieke uitdagingen het hoofd te bieden en betere beslissingen te nemen. Of het nu gaat om het optimaliseren van voorraadbeheer, routeplanning voor vrachtwagens of het ontwerpen van efficiënte distributienetwerken, Ortec staat bekend om zijn vermogen om praktische oplossingen te bieden die bedrijfsprestaties verbeteren en kosten verlagen. Met de samenwerking met Battery Ventures streeft Ortec ernaar zijn klantenbestand verder uit te breiden en zijn wereldwijde impact te vergroten door innovatieve oplossingen te blijven leveren die bijdragen aan een duurzamere en efficiëntere logistieke sector.