Stelt u zich voor dat u wakker wordt en ontdekt dat u plotseling de rijkste persoon op aarde bent. Voor de meeste mensen blijft dit een droom, maar voor één persoon werd het even werkelijkheid. Tien jaar geleden opende Chris Reynolds zijn PayPal-account en ontdekte tot zijn verbazing dat zijn saldo was gestegen tot maar liefst $ 92 quadriljoen. Zo’n bedrag maakt Reynolds, die in Pennsylvania woont en auto-onderdelen op eBay verkoopt, meteen de rijkste persoon ter wereld. Het was een surrealistisch moment, waarbij Reynolds’ realiteit in een oogwenk veranderde van alledaagse bezorgdheid naar onvoorstelbare rijkdom. Voor Reynolds, wiens grootste saldo tot dan toe ‘iets meer dan $ 1.000’ was geweest van de verkoop van banden op eBay, was de schok van het zien van zoveel nullen op zijn bankrekening nauwelijks te bevatten.

Rijkste persoon met maar liefst $ 92.233.720.368.547.800

Volgens een lokale nieuwsbron was Chris zijn eerste reactie pure paniek. Hij nam aan dat de bank-app suggereerde dat hij iemand $ 92.233.720.368.547.800 verschuldigd was. Pas nadat hij zijn verbijstering over de schokkende bankafschrift op Facebook had gedeeld, wees iemand hem erop dat het astronomische bedrag onder ‘credit’ stond, in plaats van onder ‘debt’. Helaas was Chris’ geluk van korte duur en bleek de lezing overduidelijk, zij het verwoestend, een glitch te zijn. Voor een kort moment was Chris zo rijk dat hij de rijkste man ter wereld was. Toen hij opnieuw inlogde op zijn account, was het saldo echter weer teruggebracht naar $ 0. “Dit was overduidelijk een fout en we waarderen het dat de heer Reynolds begreep dat dit het geval was”, zei PayPal in een verklaring. Gelukkig was Chris niet al te gekwetst door het incident en kon hij er wel de humor van inzien.

Chris Reynolds rijkste persoon ter wereld

Bron: Chris Reynolds

Sinds de fout heeft Chris ruimschoots de tijd gehad om te dagdromen over wat hij met dat onvoorstelbare bedrag aan geld zou hebben gedaan als het werkelijk op zijn rekening was beland. Opvallend genoeg waren het niet de typische dromen over dure auto’s, luxueuze landgoederen of exotische vakanties waar je normaal gesproken winnaars van loterijen over hoort praten. Nee, voor Chris lag de focus elders. Chris had een verlangen om iets blijvends en betekenisvols te doen met zijn onverwachte rijkdom. Hij zag het als een kans om een blijvende impact te maken op de wereld, om niet alleen zijn eigen leven te verbeteren, maar ook dat van anderen.

PayPal biedt excuses aan met donatie aan goed doel

Chris Reynolds zou zelf namelijk graag de nationale schuld aflossen met het immense bedrag. Nadat hij dit zou hebben gedaan wilde hij wel iets kopen voor zichzelf. Hij zou namelijk als tweede graag Philadelphia Phillies kopen, een Amerikaanse honkbalclub, als hij dit zou kunnen overnemen voor een goede prijs. Ondanks het abrupte einde van zijn korte avontuur als ‘quadriljonair’, bood PayPal aan om een ​​onbekend bedrag te doneren aan een goed doel naar keuze van Reynolds.

PayPal vond het zeer inspirerend dat hij besloot deze gebeurtenis te gebruiken om te doneren aan een doel waar hij in gelooft. PayPal hoopte zijn geest te eren door te doneren aan een doel van zijn keuze. Ze besloten daarom contact met hem op te nemen om dit aanbod te doen en hem te laten weten dat we dankbaar zijn dat hij een klant is. Voor Reynolds voelde het waar avontuur. Eerst dacht hij dat hij de quadriljoenen iemand verschuldigd was. Het was voor hem dan ook een behoorlijke verrassing. Met deze ongelooflijke wending van het lot achter de rug, bleef Reynolds ongetwijfeld nadenken over wat hij zou hebben gedaan met zijn plotselinge rijkdom en hoe hij deze ervaring kon gebruiken om anderen te helpen.