In een spannende aflevering van het SBS6-programma Miljoenenjacht gebeurde het ondenkbare, een thuiswinnaar deed de deur niet open voor het duizelingwekkend bedrag van € 500.000. De 32-jarige Bas uit Maarssen deed mee aan het programma in de studio en had nooit kunnen vermoeden dat zijn deelname aan het programma zijn leven zo drastisch zou veranderen. Maar naast dat er iemand in de studio wint, wint er ook een kijker thuis hetzelfde bedrag. Dit moment van feestelijkheid veranderde al snel in verwarring toen presentator Winston Gerschtanowitz voor een dichte deur stond bij het afleveren van het gouden koffertje aan de dolgelukkige thuiswinnaars. Het was een legendarische avond, maar niet om de reden die men verwachtte.

Winston Gerschtanowitz met een half miljoen euro in zijn auto voor een dichte deur

Het programma Miljoenenjacht biedt vijfhonderd kandidaten de kans om hun geluk te beproeven en een aanzienlijk bedrag van € 5 miljoen te winnen. Gedurende het spel moeten de deelnemers verschillende vragen beantwoorden, waarbij in elke voorronde grote aantallen kandidaten worden geëlimineerd. Uiteindelijk blijft één gelukkige kandidaat over, die het grote kofferspel mag spelen in de studio. Naast de deelnemer in de studio, gaat ook een thuiswinnaar, wie meespeelt met de postcode loterij, er met hetzelfde bedrag vandoor.

Aan het einde van de uitzending van Miljoenenjacht, waarbij presentator Winston Gerschtanowitz de taak had om de thuiswinnaars te verrassen met hun gewonnen bedrag, verliep het bezoek aan een woning in Laren niet zoals gepland. Gerschtanowitz stond met een half miljoen euro in zijn auto voor een dichte deur en kon zijn missie niet volbrengen. Ook de presentator vond het een grote teleurstelling. Gerschtanowitz vond het pijnlijk om voor de gesloten deur te staan en vroeg zich af of hij weer met het geld naar huis zou moeten rijden. Na enige tijd tevergeefs kloppen en bellen, besloot Gerschtanowitz uiteindelijk rechtsomkeert te maken met de prijs op de achterbank.

Voor het eerst in de geschiedenis van Miljoenenjacht deed niemand open

Hij benadrukte dat dit niet was wat hij had gehoopt. Hoewel het voor de presentator een vervelende situatie was dat hij het geldbedrag niet kon afleveren, beschreef hij de avond toch als “legendarisch”, omdat er voor het eerst niemand thuis zou zijn geweest. Het gemiste moment van de feestelijke uitreiking met het confettikanon betekende echter niet dat de thuiswinnaars het geldbedrag niet zouden ontvangen. Ze zouden alleen de feestelijke ceremonie moeten missen. De winnaars krijgen uiteindelijk alsnog het geldbedrag van € 500.000 overgemaakt op hun rekening.