In het hart van Hawaï’s ranchland ligt een bijzonder landgoed dat de essentie van ranchleven belichaamt, ver weg van de traditionele beelden van de kustlijn en weelderige vegetatie die doorgaans met Hawaiiaanse woningen worden geassocieerd. Dit landgoed van $ 12 miljoen, gelegen op het Grote Eiland, biedt een unieke combinatie van ruimte, rust en voorzieningen te midden van de uitgestrekte vlaktes van Waiki’i Ranch. Met een oppervlakte van 80 hectare, verdeeld over twee van de grootste percelen in de gemeenschap, biedt dit eigendom een zeldzame gelegenheid om te genieten van de rust en schoonheid van het Hawaiiaanse platteland, gecombineerd met moderne voorzieningen en faciliteiten voor paardenliefhebbers.

Het ranchgebied bestaat uit een uitgestrekt terrein van 80 hectare

Hoewel het landschap meer lijkt op de heuvels uit Texas, bevindt Waiki’i Ranch zich slechts 40 kilometer van de westkust van Hawaï. Waiki’i Ranch is een bewonersgemeenschap die uit meer dan 2000 hectare bestaat en is gelegen aan de westelijke hellingen van de Mauna Kea-vulkaan. Deze landelijke ontwikkeling combineert paardensportfaciliteiten met de schoonheid van het vulkanische Hawaiiaanse terrein. Bezaaid met eucalyptus- en Monterey-cipressenbomen, heeft het idyllische boerenland kavels variërend van 10 tot 40 hectare en heeft het omheinde easements voor toegewijde paardensportfaciliteiten en paardrij- en wandelpaden.

Woning Hawaiiaanse platteland

Bron: Hawai‘i Life Real Estate Brokers

The Alulike Road ranch bevindt zich in dit prachtige ranchgebied. Het ranchgebied omvat twee van de grootste percelen binnen de Waiki’i Ranch-gemeenschap, wat resulteert in een uitgestrekt terrein van 80 hectare, tevens een van de uitgestrektste in de omgeving. Verspreid over het terrein staan ook olijfbomen, evenals fruitbomen zoals appel, perzik, sinaasappel, citroen en limoen. Met adembenemend uitzicht op Mauna Kea bevindt het landgoed zich op een van de afgelegenste plekken van de Waiki’i Ranch, grenzend aan de beschermde Pu’u-heuvel. Deze heuvel herbergt een bebost wandelpad, omringd door zwarte lava van een uitbarsting in 1843.

Woning op Hawaiiaanse platteland aangedreven door 75 zonnepanelen

Ondanks de omvang is het hoofdverblijf van de woning vrij bescheiden en volledig gemoderniseerd met moderne afwerkingen en apparatuur. Zoals u dit vaker ziet in woningen uit Amerika. Het huis, met een oppervlakte van 268 m², beschikt over twee slaapkamers en drie badkamers. De keuken is uitgerust met de modernste apparatuur, de eetruimte biedt uitzicht over het weelderige land. De woonkamer is gezellig gericht met een open haard. Elke kamer baadt in natuurlijk licht dankzij de ramen van vloer tot plafond en de schuifdeuren die uitkijken op Lanai en het Hawaiiaanse platteland.

Woning Hawaiiaanse platteland

Bron: Hawai‘i Life Real Estate Brokers

Direct buiten het huis ligt een vuurplaats omringd door verzorgde gazons en heuvels. Wanneer u veel geeft om gezondheid, welzijn en zelfverbouwd voedsel beschikt dit landgoed over voldoende voorzieningen. Het terrein beschikt over een infraroodsauna en een kas met veel ruimte om je eigen boerenkool, artisjokken, tomaten, wortelen en kruiden te verbouwen. Paardenliefhebbers zullen de garage/schuur, drie paardenstallen, zadelkamer en voederkamer waarderen. Er is ook een open arena voor training. Tot slot wordt het huis aangedreven door 75 zonnepanelen met energieopslag, zonneboilers voor warm water en verwarmde vloeren.

Gedeelde voorzieningen zoals een clubhuis, een poloveld en een tennisbaan

De Waiki’i Ranch Homeowners’ Association heeft een toegewijde ranchmanager in dienst en biedt gedeelde voorzieningen, waaronder een clubhuis, een poloveld, een tennisbaan en uitgebreide faciliteiten voor paardensport en rodeo-evenementen. Eigenaren hebben ook de mogelijkheid om hun eigen vee te houden, hun weilanden open te stellen voor de gemeenschappelijke kudde koeien, of ervoor te kiezen dit niet te doen. In deze woning kunt u ultiem genieten van het Hawaiiaanse platteland.

Voor meer foto’s en informatie kunt u de advertentie van de woning bekijken op Hawai‘i Life Real Estate Brokers.