Een eenzijdig auto-ongeluk trok de aandacht van de lokale autoriteiten naar een afgelegen greppel langs de Trans Canada Highway, waar de wrakstukken van een Lamborghini Huracán verspreid lagen, volledig verwoest door de kracht van de impact.  Echter, de verrassing kwam toen de identiteit van de vermeende bestuurder werd vastgesteld. Het bleek te gaan om een 13-jarige tiener, vergezeld door een medepassagier van ook 13 jaar oud. Het besluit van de tieners om de controle over de Lamborghini Huracán te nemen voor een nachtelijke rit resulteerde in een crash met verstrekkende gevolgen.

Lamborghini Huracán eindigt in greppel door tieners

Op de duistere avond van 25 maart 2024 vond er een tragisch auto-ongeluk plaats op de Trans Canada Highway in West Vancouver, waarbij de weersomstandigheden van duisternis en regen een rol speelden. Het betrof een prachtige Lamborghini Huracán in een rode kleur die uiteindelijk in een greppel terechtkwam, verlaten door zijn inzittenden. Na een grondige zoektocht, georganiseerd door de West Vancouver Police, werden de bestuurder en de passagier, allebei slechts 13 jaar oud, gelukkig ongedeerd gevonden.

De identiteit van de bestuurder is vanwege zijn minderjarige status niet openbaar gemaakt. Desalniettemin zijn er ernstige aanklachten ingediend tegen de bestuurder onder de Motor Vehicle Act, waaronder beschuldigingen van snelheidsovertredingen, onzorgvuldig rijden, het verlaten van de plaats van het ongeval en het rijden zonder rijbewijs. Het voertuig, dat eigendom is van een derde partij, is na het ongeval total loss verklaard.

Auto van honderdduizenden euro’s total loss

Het koppel koos dan ook niet de minste auto uit voor hun eerste test ritje. Het voertuig dat betrokken was bij het ongeluk, betreft een Lamborghini Huracán, de high-performance sportwagen die bekend staat om zijn krachtige motor en opvallende ontwerp. De Huracán, geproduceerd door het Italiaanse automerk Lamborghini, staat symbool voor luxe en snelheid, met een indrukwekkende acceleratie en een opvallend uiterlijk. Met een prijskaartje dat kan oplopen tot honderdduizenden euro’s, behoort de Huracán tot een exclusieve categorie van supercars die slechts voor enkelen toegankelijk is. De Huracán beschikt over een krachtige V10-motor die indrukwekkende prestaties levert, met een vermogen van meer dan 600 pk, waardoor het voertuig in staat is om snelheden van meer dan 300 kilometer per uur te bereiken.

Met zijn geavanceerde technologieën en hoogwaardige materialen is de Huracán een icoon in de autowereld, geliefd bij autoliefhebbers en verzamelaars over de hele wereld. Helaas eindigde het avontuur van deze Lamborghini Huracán abrupt door het roekeloze gedrag van de jonge bestuurder, wat resulteerde in een totale afschrijving van het voertuig.