Een opmerkelijk verhaal uit de Verenigde Staten. Daar is een groep van zeker 50 vrijgezelle vrouwen voor in totaal $ 2 miljoen aangeklaagd door een man, die door hen werd bestempeld als het zijn van een ‘slechte date’. Volgens de man is zijn reputatie door dat stempel ‘ernstig geschaad’, en dus eist hij een exorbitant bedrag van de dames.

Amerikaanse man eist $ 2 miljoen van 50 vrijgezelle vrouwen nadat hij werd uitgemaakt voor ‘slechte date’

De desbetreffende man, de Amerikaan Stewart Lucas Murrey, vindt dat zijn reputatie in het geding is gekomen na de betichtingen van de tientallen vrouwen. De vrouwen deden hun beklag over Murrey’s dategedrag in de Facebook-groep ‘Are We Dating The Same Guy?’, waar ervaringen over hem werden gedeeld. Volgens Murrey is zijn liefdesleven door de aantijgingen volledig geruïneerd, en hij beweert door de roddels zelfs enkele banen te zijn misgelopen. Het zou hem uiteindelijk ‘miljoenen‘ hebben gekost, zo zegt hij zelf. Die praatgroep is ooit opgezet door vrouwen die te maken hebben gehad met slechte date-ervaringen, om zodoende andere vrouwen te kunnen waarschuwen voor bijvoorbeeld oplichters, vreemdgangers en bedriegers. Niet echt een nobel rijtje waar je in wenst te staan, dus. Van die groepen zijn er in Amerika inmiddels al zo’n 200.

Eén van de aangeklaagde vrouwen luistert naar de naam Kelly Gibbons. Zij ontmoette Murrey online middels een dating-app, maar besloot na een paar weken appen en bellen er toch een punt achter te zetten. Vervolgens zou Murrey een jaar later aan haar voordeur hebben gestaan met de mededeling dat hij miljoenen van haar ging eisen.

Aantijgingen aan het adres van Murrey

In de betreffende Facebook-groep, die in de regio Los Angeles meer dan 10.000 volgers heeft, werden slechte ervaringen over de man gedeeld. Zo zou hij bepaalde ziektes verspreiden, losse handjes hebben, om de haverklap om geld vragen en liegen over zijn beroep als onder meer advocaat. De man werd zelfs uitgemaakt voor moordenaar. Alle vrouwen die negatief over hem hebben geschreven, zouden een dikke claim in de bus kunnen verwachten.

Volgens The Times is Murray momenteel bezig om geld in te zamelen om de vrouwen financieel aan te kunnen vechten. Daar heeft hij een GoFundMe-pagina voor aangemaakt, die op het moment van schrijven nog weinig succes heeft: van de gestelde $ 60.000 is reeds nog maar $ 5.500 behaald. Het is hoe dan ook afwachten hoe dit zich verder ontwikkelt.