Een appartement, gelegen aan het idyllische Bondi Beach, lijkt op het eerste gezicht een waar paradijs te zijn. Met zijn luxueuze voorzieningen en adembenemend uitzicht op de oceaan, belooft het de ultieme woondroom te vervullen voor wie het zich kan veroorloven. Echter, de realiteit voor potentiële huurders blijkt verre van idyllisch te zijn. Het appartement, dat momenteel wordt gerenoveerd, wordt geplaagd door een gebrek aan daglicht en het constante geluid van bouwlawaai. In de woonkamer en keuken is het licht verduisterd door houten schotten. Bovendien wordt de rust en stilte van het strandleven verstoord door het voortdurende geluid van bouwwerkzaamheden. En dat allemaal voor ruim € 3000 per maand.

Appartement zonder daglicht en bouwlawaai van 07.00 tot 17.00

Een appartement, gelegen aan het idyllische Bondi Beach in Sydney, Australië, lijkt op het eerste gezicht een waar paradijs te zijn. Met zijn luxueuze voorzieningen en adembenemend uitzicht op de oceaan, belooft het de ultieme woondroom te vervullen voor wie het zich kan veroorloven. Dit exclusieve stukje vastgoed aan de kust van Sydney, Australië, is gepresenteerd door de verhuurder als een oase van comfort en elegantie, waar bewoners kunnen genieten van de relaxte levensstijl van het strandleven gecombineerd met moderne luxe. Gelegen op een van de meest begeerde locaties in de stad, trekt het appartement de aandacht van welgestelde huurders die op zoek zijn naar een unieke woonervaring. Echter, de realiteit voor potentiële huurders blijkt verre van idyllisch te zijn meldt The Guardian.

De renovatie van het pand veroorzaakt momenteel een gebrek aan daglicht en het constante geluid van bouwwerkzaamheden. In de woonkamer en keuken is het licht verduisterd door houten schotten die zijn geplaatst als onderdeel van de bouwstructuur. Het balkon, ooit een potentieel toevluchtsoord voor frisse lucht en een panoramisch uitzicht op Bondi Beach, is nu buiten gebruik vanwege veiligheidsoverwegingen. De geluiden van hamers, zagen en bouwvakkers zijn een dagelijkse realiteit voor potentiële huurders, waarbij het werk op doordeweekse dagen plaatsvindt van 07.00 tot 17.00 uur en zelfs doorgaat op zaterdag van 08.00 tot 13.00 uur. Deze voortdurende overlast, in combinatie met het ontbreken van natuurlijk licht en de beperkte toegang tot buitenruimte, vormt een aanzienlijke verstoring van het woongenot.

Last van werkzaamheden voor negen maanden

Tijdens de bezichtiging verscheen een handvol mensen om unit 8 aan Campbell Parade 232-234 te bekijken. Ondanks de aanwezigheid van potentiële huurders, weigerde het agentschap commentaar te geven toen hen is gevraagd welke korting was toegepast op het pand en hoelang het grootste deel van het gebouw nog een bouwplaats zou zijn. Een agent tijdens de bezichtiging informeerde de potentiële huurders dat de werkzaamheden naar verwachting binnen negen maanden zouden zijn afgerond, de verhuurder zou vervolgens de huur verhogen naar ongeveer € 1600 per week. Het pand is eerder voor € 1200 per week verhuurd in november 2020 en vervolgens weer voor een niet nader genoemd bedrag in november vorig jaar. Het is vervolgens vorige maand opnieuw te huur aangeboden.