Een ooit door een Franse circusdirecteur nieuw aangeschafte Bugatti Type 57 Ventoux uit 1936 gaat binnenkort onder de hamer bij het Amerikaanse veilinghuis Bring A Trailer. De zeldzame bolide moet door een volgende eigenaar flink onder handen worden genomen. Daar is de prijs dan ook naar.

Unieke Bugatti Type 57 Ventoux uit 1936 belandt binnenkort onder de hamer

Van de Bugatti Type 57 Ventoux, bouwjaar 1936, zijn er slechts 700 ooit gebouwd. Eén exemplaar werd in dat jaar nieuw besteld door Roger Spiessert, de directeur en dierentemmer van Circus Pinder, een Frans circus. Volgens de geruchten reed de circusdirecteur regelmatig in de Bugatti met een jonge olifant aan boord, om zo het circus te promoten.

Bugatti Type 57 Ventoux

Hoewel klassiekers eigenlijk te aller tijden in de smaak vallen bij liefhebbers, moet deze toch erg zijn best doen om aan de liefdesverwachting te voldoen. Bij het zeer ongerestaureerde voertuig ontbreekt onder meer het volledige interieur. Wel krijgt de hoogste bieder de originele versnellingsbak samen met een 3,3 liter achtcilinder lijnmotor bij de auto geleverd, echter loopt deze niet meer, en zit er daarnaast een oliecarter op. Desondanks staat de wagen te boek als een kunstwerk op wielen, en in goede staat verkerende modellen leveren dan ook vaak miljoenen op.

De carrosserie van deze wagen werd ontworpen door Jean Bugatti, de zoon van Ettore Bugatti, op zijn beurt de oprichter van het prestigieuze Franse merk.

Iets over de $ 100.000

De andere zoon van Ettore Bugatti, Rembrandt, was kunstenaar. Hij maakte onder meer een beeld van een dansende olifant, en deze keerde met enige regelmaat terug op sommige Bugatti’s. Het verhaal rondom de circusdirecteur en het gebruik als olifantentaxi is dan ook op zijn minst opmerkelijk te noemen. Dat zal voor de prijs op deze veiling echter weinig uitmaken. Met nog maar een paar uur op de klok staat het hoogste bod al op $ 107.000. Dit kan ook nog verder oplopen. Meebieden kan via deze link.