Dat Parijs qua wonen sowieso al de duurste stad ter wereld is, staat buiten kijf. En dat kan soms heel extreem zijn. Op een uurtje rijden buiten die stad staat namelijk een prachtig chateua te koop voor, houdt u zich vast, € 425 miljoen. Maar wat krijgt u voor dat bedrag?

Chateau d’Armainvilliers nabij Parijs staat voor € 425 miljoen in de markt

Waar het ditmaal omgaat, is Chateau d’Armainvilliers in Ferrières, een dorp op een uur rijden van het centrum van Parijs. Het chateau heeft, zoals u wellicht al verwachtte, bijzonder veel historie. In de eerste plaats door de voormalige bewoners, waaronder de adelijke familie Rochefoucauld Doudeauville en de succesvolle zakenman Edmond de Rothschild. Toen Edmond stierf, ging het huis over op zijn tweede zoon, Maurice, en vervolgens op Maurice’s zoon Edmond, die het huis in de jaren tachtig aan Koning Hassan II van Marokko verkocht. Destijds was het perceel 250 hectare groot, tegenwoordig is het zeker 3.961 hectare. Momenteel is het het duurste te koop staande vastgoedobject ter wereld.

Chateau d’Armainvilliers Parijs

Laatstgenoemde persoon renoveerde het megalomane object in de jaren ’90 grondig. Hij liet onder meer tegels uit de Marokkaanse steden Fez en Marrakesh importeren. Verder liet hij een hammam bouwen, liet de 17 slaapkamers naar thema inrichten en renoveerde hij de 50 paardenstallen. Ook de keuken is gloednieuw. Het prachtige terrein omvat verder talloze hoge bomen, waaronder sequoia’s, en een meer van vijftig meter lang omringd door beelden. De bijgebouwen, inclusief het ‘pavillon de garde’ en de was- en stoeterij, werden geheel gescheiden van het huis gebouwd met een eigen toegang.

45 minuten ten oosten van Parijs

Qua woonoppervlak heeft een volgende bewoner ook niks te klagen. Het woonoppervlak bedraagt immers 2.500 m².

Bijkomend voordeel: het gros van dit soort locaties ligt vaak op vrij verlaten gebieden, met weinig voorzieningen in de nabijheid. Ook dat is hier verschillend. Chateau d’Armainvilliers ligt op slechts 45 minuten (hou het maar op een uur) van het centrum van Parijs. Mocht u bereid zijn dit exorbitante bedrag neer te leggen, kunt u hier de advertentie vinden.